Trainee Waterveiligheid bij de Unie van Waterschappen

Ben jij een energieke, leergierige junior met maximaal 1 jaar werkervaring, sta je te trappelen om te leren, wil je je ontwikkelen, ben je dapper genoeg om daarvoor ook aan jezelf te werken en heb je interesse in het werk van de waterschappen? Solliciteer dan als trainee waterveiligheid bij de Unie van Waterschappen.

Wat ga je doen en waar draag je aan bij?
De Unie van Waterschappen is de koepelvereniging van de 21 Nederlandse waterschappen. Waterschappen zijn verantwoordelijk voor het beheer van waterkeringen, het regionale waterbeheer en het zuiveren van rioolwater. De Unie van Waterschappen vertegenwoordigt de waterschappen nationaal en internationaal en stimuleert kennisuitwisseling en samenwerking. Het is een kleine, informele organisatie van zo’n 75 mensen met een passie voor vernieuwen en verbeteren.

Welkom in het team
Je wordt onderdeel van het programma Waterbeleid. Dit team draagt bij aan een klimaat-robuuste leefomgeving met water als ordenend principe. Het programma waterbeleid richt zich op de beleidsontwikkeling en de besluitvorming voor de kerntaken van het waterschap; waterkwantiteit, waterkwaliteit en hoogwaterbescherming. Een nauwe samenwerking met de collega’s binnen het Uniebureau en de themagroepen, werkgroepen, commissies, bestuur en ledenvergadering binnen de vereniging is hiervoor essentieel. Externe samenwerking met de ministeries, de koepelorganisaties en de maatschappelijke organisaties is ook belangrijk. En het (Euro)parlement wordt benaderd.

 

Je gaat meewerken aan onderstaande onderwerpen (dossiers):
• Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP)
• Evaluatie subsidieregeling HWBP
• Richtlijn Overstromingsrisico’s (ROR)
• Kennisprogramma Zeespiegelstijging (ZZS)
• Convenant Kabels en Leidingen
• Regionale Keringen
We bieden je een uitdagende en veelzijdige functie. Er is veel ruimt voor initiatief, nieuwe ideeën en zelfontplooiing. Zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid zijn groot.

 

Eisen
• Je hebt een afgeronde studie op hbo of academisch niveau
• Je hebt maximaal 2 jaar werkervaring
• Je hebt sterke communicatieve en sociale vaardigheden
• Je beschikt over een kritisch en creatief denkvermogen
• Je bent zelfstandig, flexibel, goed in schakelen en prioriteren
• Je bent analytisch en je beschikt over (kwantitatieve)

Onderzoek vaardigheden:
• Je kunt goed samenwerken en je legt gemakkelijk contact
• Je bent politiek bestuurlijk sensitief
• Je hebt interesse in het speelveld van de (Unie van) Waterschappen

 

Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt trainingen op het gebied van persoonlijke én professionele ontwikkeling, coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de keten. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een brede blik. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen.

Meer weten?
Neem contact op met Renée Vergouwe +31 6 396 925 38

Meer vacatures

Trainee Drinkwater

Wil jij meewerken aan een toekomstbestendige drinkwatervoorziening? Pak deze kans in Noord-Holland: als Trainee Drinkwater werkzaam zijn in een moderne, dynamische en professionele omgeving waarin mens, natuur en techniek centraal…
Lees meer

Trainee zuiveringsbeheer bij Waternet

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste…
Lees meer

    Menu