Trainee Waterveiligheid met bestuurlijke affiniteit

Sensitiviteit en goed inzicht in de belangen van stakeholders, zijn belangrijke competenties. Je vertaalt technische en vakinhoudelijke informatie naar collega’s en bestuurders in jouw advies. De invulling van de functie vraagt om persoonlijke kwaliteiten als bestuurlijke sensitiviteit, analytische en verbindende kwaliteiten.

Jouw trainee functie (Fulltime, Roermond)
Dit Waterschap zoekt naar een trainee Waterveiligheid. Het waterschap heeft een enorme dijkversterkingsopgave tot 2050, en dat brengt allerlei vraagstukken met zich mee. Tegelijk zien we dat de wereld om ons heen niet stilstaat. Er zijn steeds meer innovatieve en soms maatwerk oplossingen. Ook de omgeving is volop in beweging. Het waterschap is actief in samenwerkingsverbanden met gemeenten, provincie, rijk, stakeholders en bewoners.

 

Jouw team
Je komt te werken in een themagroep Waterveiligheid van het Cluster Kaders & Ontwikkeling. De themagroep bestaat uit 6 collega (senior) adviseurs. Het gehele cluster beleidsadviseurs bestaat uit zo’n 40 collega’s. Je ondersteunt de senior adviseur waterveiligheid in ambtelijke en bestuurlijke samenwerkingsverbanden zoals het Deltaprogramma en het programma Integraal Riviermanagement. Daarnaast draagt je bij in kennis- en beleidsontwikkeling en in het opstellen van kaders en adviezen.

 

Wie ben jij?
Jij bent een energieke jonge adviseur, met affiniteit voor zowel de inhoud als de bestuurlijke impact ervan. Iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat, met een hands-on instelling. Oog heeft voor de context waarbinnen gewerkt wordt en inhoudelijke kennis op het gebied van waterveiligheid weet te vertalen naar adviezen en beleid. Iemand die het een uitdaging vindt om integraal te denken en werken en zijn/haar technische kennis betekenis weet te geven binnen en buiten het waterschap. Jij bent de persoon die in staat is de waterveiligheidsopgave en de context waarbinnen deze gerealiseerd wordt, snel te doorgronden. Iemand die weet wat de doelen zijn en waar de uitdagingen liggen. Je begeeft je gemakkelijk tussen de verschillende belangen binnen en buiten de organisatie.

 

Wat breng jij mee?
Je hebt een afgeronde WO-opleiding in een relevant vakgebied, zoals civiele techniek of technische bestuurskunde. Je beschikt over een uitstekende organisatie- en bestuurlijke sensitiviteit. Je bent een natuurlijke netwerker en bruggenbouwer, en je bent in staat partijen en belangen te verbinden. Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, en je bent een teamplayer, resultaatgericht, flexibel en zelfstandig.

 

Het Nationaal Watertraineeship
De samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van o.a. water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken vereist leiderschap, het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang, je organisatie en de sector. Daarom brengt ons traineeship jong talent vanuit alle disciplines over de volle breedte van de sector bij elkaar. Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies, excursies en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, ontwikkel je een brede blik en bouw je een uniek netwerk op.

Het traineeship start in april of oktober en duurt twee jaar. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 070-3 319 949.

Meer vacatures

Trainee Communicatie en Marketing

Deze netwerkorganisatie is in het leven geroepen als de regie-, beheer-, en uitvoeringsorganisatie op het gebied van digitale informatievoorziening van de waterschappen. De organisatie streeft naar een duurzaam en gemeenschappelijke…
Lees meer

    Menu