Trainee Waterweerbaarheid – Programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL)

De werkplek 

Een watercrisis zoals die van 2021 kunnen we niet voorkomen, maar we kunnen ons er wel beter op voorbereiden. Hiervoor is het programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL) opgericht. In WRL werken Waterschap Limburg, Provincie Limburg, de Limburgse gemeenten en het Rijk samen om de inwoners van Limburg beter voor te bereiden op en te beschermen tegen wateroverlast.

Jouw bijdrage 

Als trainee Waterweerbaarheid opereer je binnen het programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg. Wij streven naar het vergroten van het waterbewustzijn en de weerbaarheid van de inwoners van Limburg. Met jouw passie voor waterveiligheid en ruimtelijke inrichting, speel je een cruciale rol in het opzetten van programma’s rond waterbewustzijn bij de bewoners van Limburg. Je werkt aan het vergroten van hun waterweerbaarheid en draagt bij aan het ontwikkelen van subsidieregelingen, draaiboeken en adviesteams. Je bent ook verantwoordelijk voor het faciliteren van samenwerkingen en het organiseren van vergaderingen en evenementen.

Werkzaamheden

 • Deelname aan adviesteams Water, gericht op het gebiedsgericht weerbaar maken van inwoners tegen water.
 • Bijdragen aan het opleiden van Water- en Klimaatcoaches die bewoners adviseren over waterweerbaarheid.
 • Opzetten van subsidieregelingen om inwoners financieel te ondersteunen bij waterweerbaarheid.
 • Het leiden van kleinere projecten/projectonderdelen, uiteraard eerst met ondersteuning van je ervaren collega’s.
 • Opstellen en verspreiden van draaiboeken voor verschillende doelgroepen, zoals inwoners, musea, archieven, monumenten en bedrijven, om zich voor te bereiden op wateroverlast.
 • Plannen en organiseren van vergaderingen, opstellen van agenda’s en versturen van uitnodigingen.
 • Voorbereiden van stukken voor besluitvormende gremia
 • Maken van presentaties, beheer van agenda’s en afspraken.
 • Organiseren van (informatie)bijeenkomsten voor bewoners en stakeholders, locatiebezoeken en excursies.

Je zult regelmatig onderweg zijn, waarbij je een flexibele werkweek hebt met tijd op kantoor, thuiswerk en bezoeken aan partners zoals gemeenten, MKB en de Provincie. De beschikbaarheid van een auto is een pré, gezien niet alle partners even goed met het OV bereikbaar zijn.

Wat breng jij mee?

 • Een afgeronde WO- of HBO-opleiding
 • Flexibiliteit en omgevingsbewustzijn
 • Creativiteit en een proactieve houding

Het programma van het Nationaal Watertraineeship:

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Bart van de Ven, Bart@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 34 21 88 69.

 

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Hoogwaterbeschermingsprogramma

Nederland is door zijn bijzondere ligging een echt waterland. Ons land staat daarom wereldwijd hoog aangeschreven om zijn waterkennis. Gepassioneerde en goed opgeleide professionals maken het verschil in de watersector…
Lees meer

Trainee Grondwater en Bemalingen

Engineers met vernieuwingskracht die praktische en innovatieve oplossingen ontwikkelen op het gebied van civiele en bouwtechnische constructies en waterbouw. Wij staan voor goed maakbare en uitvoerbare ontwerpen. Ze hebben een…
Lees meer

Trainee Techniek

Ben jij klaar om aan de slag te gaan en een verschil te maken in de wereld van water? Het traineeship biedt jou de unieke kans om je talenten te…
Lees meer
Logo watersplash orange and blue with company name
keyboard_arrow_up