Trainee Adviseur Waterkwaliteit (Waterschap Limburg)

Sta je te trappelen om het verschil te maken in de watersector? Wil je straks écht van waarde zijn? En ben je dapper genoeg om daarvoor ook aan jezelf te werken? Dan is het Nationaal Watertraineeship precies wat je zoekt. In twee jaar tijd stomen we je klaar voor een betekenisvolle carrière.

De samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van o.a. klimaat, water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken vereist leiderschap, het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang, je organisatie en de sector. Daarom brengt ons traineeship jong talent vanuit alle disciplines over de volle breedte van de sector bij elkaar. Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, ontwikkel je een brede blik en bouw je een uniek netwerk op.

 

Jouw functie
Als adviseur waterkwaliteit weet jij wat er speelt aan ontwikkelingen rond (fysisch-chemische en ecologische) waterkwaliteit, waterzuivering en waterketen. Je ziet de samenhang met de andere opgaven van het waterschap en de omgeving en neemt deze mee in jouw advisering. Samen met het team van 40 bevlogen en deskundige collega’s, werk je aan beleid en adviezen over de implementatie. 10 collega’s werken samen met jou dagelijks binnen het regieprogramma Waterkwaliteit op diverse vlakken aan de verbetering van de waterkwaliteit. Daarnaast werk je intensief samen met bestuurders en stakeholders.

Jij signaleert ontwikkelingen en vertaalt deze naar adviezen over de waterkwaliteit in beken en andere wateren. Je beoordeelt het doelbereik en levert dit aan de Kaderrichtlijn Water (KRW)-coördinator. Daarnaast heb je intensief contact met het Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) over de aanpak van microverontreinigingen en andere opkomende stoffen bij het zuiveren van afvalwater. Je werkt samen met wetenschappelijke instituten en stakeholders over uitdagingen en mogelijke oplossingen.

Jouw taken

  • Je maakt beleid voor het bereiken van een goede waterkwaliteit, zodat beken weer schoon en gezond worden en draagt bij aan de uitvoering van activiteiten die volgen uit dit beleid
  • Je maakt voorstellen voor een doelmatige aanpak van de rioolwaterzuiveringen in beheer van WBL met oog voor bronnen van vervuiling, samen met de hele waterketen
  • Je adviseert ook over de impact van bronnen van vervuiling uit stedelijk gebied, landelijk gebied en buitenland.
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd (strategisch) advies aan bestuurders, collega’s en externe partijen, bijvoorbeeld over de samenhang van waterkwaliteit met klimaatadapatievraagstukken
  • Je geeft voorlichting om meer bewustwording te creëren voor de impact van menselijk handelen op de waterkwaliteit
  • Je participeert in samenwerkingsverbanden zoals de verschillende Communities of Practice en Schone Maas Water Keten (SMWK)
  • Je voert het secretariaat voor het periodieke overleg met de bestuurder

 

Hoe werkt het?

We beloven je niet zomaar een vliegende start van je carrière. Je zult namelijk zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Vanaf  dag één ga je aan de slag bij een organisatie die ertoe doet. Hier werk je vier dagen per week in de praktijk om jouw vak te leren. De vrijdagen staan in het teken van jou! We gaan aan de slag met reflectie, persoonlijke groei, kennisdeling en onderlinge kennismaking. Daardoor leer je niet alleen jezelf, je medetrainees en de sector goed kennen, maar bouw je ook in zeer korte tijd een waardevol netwerk op. En juist naar deze combinatie zijn organisaties hard op zoek.

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Meer weten? Neem contact op met Renée Vergouwe van het Nationaal Watertraineeship, rvergouwe@natuurlijktalent.nl of bel naar 06 39692538.

Meer vacatures

Trainee Drinkwater

Wil jij meewerken aan een toekomstbestendige drinkwatervoorziening? Pak deze kans in Noord-Holland: als Trainee Drinkwater werkzaam zijn in een moderne, dynamische en professionele omgeving waarin mens, natuur en techniek centraal…
Lees meer

Trainee zuiveringsbeheer bij Waternet

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste…
Lees meer

    Menu