Trainee projectleider implementatie CO2-ladder

Heb jij passie voor het milieu en voor verandermanagement? Een leefbare planeet gaat je aan het hart? Dan is dit je kans om bij te dragen aan het verlagen van de CO2-uitstoot in Nederland en aan het zuiveringsproces bij WBL.

 

Jouw trainee functie (regio midden Limburg)
Jij speelt een belangrijke rol bij de implementatie van de CO2-prestatieladder in de bedrijfsvoering. Je ondersteunt de programmamanager door als projectleider de activiteiten te leiden die nodig zijn om het implementatie te realiseren. Daarbij wordt je ondersteund door de consultants van De Duurzame Adviseur. Onderdeel van jouw taak is te zorgen dat de consultants van De Duurzame Adviseur van de juiste informatie voorzien worden. Informatie die je ophaalt in de organisatie zijn o.a. de CO2- en emissiedata van de verschillende processen en afdelingen binnen WBL en welke uitstoot waar veroorzaakt wordt. Samen met De Duurzame Adviseur stel je gezamenlijk een plan op voor verduurzaming van de bedrijfsvoering. Kernonderdelen van het plan dat jij gaat opstellen zijn o.a.: Richtlijnen hoe CO2-prestaties gerapporteerd moet worden, concrete maatregelen voor verbetering en een stappenplan voor constante verbetering.

Jouw team
Jij bent onderdeel van het “Klimaatteam”, waar collega’s uit de gehele bedrijfsvoering betrokken zijn en jij als verbinder fungeert. Vanuit dit team ga jij de verschillende afdelingen adviseren over maatregelen en begeleiden in de implementatie van het nieuwe plan. De implementatie betreft het inrichten van nieuwe processen, het monitoren van de reducties en het bedenken van concrete stappen.

Wie ben jij?
Belangrijk is dat je mensen mee kunt krijgen en dat jouw collega’s aangesloten raken bij het implementatieproces. Je maakt de verschillende afdelingen bewust van hun CO2-voetafdruk en activiteiten waar zij verantwoordelijk voor zijn. Zo speel je een centrale rol in het proces waarin WBL medewerkers maatregelen moeten gaan identificeren om CO2-emissies te reduceren.

De voorkeur gaat uit naar iemand met een WO-achtergrond in studies zoals: Milieuwetenschappen, Internationaal Land- en Watermanagement, Verandermanagement etc. Maar affiniteit met het onderwerp is het belangrijkst. Het hebben van kennis over broeikasgassen en het Green House Gas Protocol is een pré.

Eisen:

  • Een groot hart voor milieu en klimaat
  • Affiniteit met verandermanagement.
  • Georganiseerd en gestructureerd werken
  • Analytisch, kunnen prioriteren
  • Procesdenker
  • Organisatiesensitiviteit
  • Besluitvaardig en overtuigend
  • Natuurlijke verbinder

De organisatie:
Waterschapsbedrijf Limburg zorgt voor de realisatie van de transport- en zuiveringstaak van afvalwater. Circa 250 mensen met diverse achtergronden zorgen voor schoon water in de provincie. Schoon water is niet vanzelfsprekend. Iedereen gebruikt dagelijks zo’n 130 liter water. Om te drinken, te douchen, het toilet door te spoelen, voor de afwas en de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat water verdwijnt vervolgens in het riool. Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven we jaarlijks ca. 150 miljoen m3 water als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct –ca. 100.000 ton zuiveringsslib– wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten. Waterschapsbedrijf Limburg staat voor de uitdagende opdracht om de bedrijfsvoering te innoveren en te verduurzamen. Het doel van WBL is om in 2025 energieneutraal en in 2050 klimaatneutraal te werken. Een belangrijke stap daarbij vormt het implementeren van een CO2-prestatieladder in de bedrijfsvoering, zodat duidelijk wordt wat de uitstoot is en hoe deze gereduceerd kan worden.

Het Nationaal Watertraineeship
De samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van o.a. water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken vereist leiderschap, het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang, je organisatie en de sector. Daarom brengt ons traineeship jong talent vanuit alle disciplines over de volle breedte van de sector bij elkaar. Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies, excursies en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, ontwikkel je een brede blik en bouw je een uniek netwerk op.

Het traineeship start in april of oktober en duurt twee jaar. Meer informatie over het Nationaal Watertraineeship is te vinden op onze website, www.nationaalwatertraineeship.nl. Heb je vragen, neem dan contact met ons op via 070-3 319 949.

Meer nieuws

Trainee Management

Sta jij sterk in je schoenen en ben je iemand die van aanpakken weet? Vind jij het een feest om samen te werken en heb je uitstekende communicatieve skills? Dan…
Lees meer

Trainee Beleid en Bestuur

Heb je affiniteit met regelgeving en politieke besluitvorming en kun je goed communiceren? Word dan Trainee Beleid en Bestuur bij Vewin! Ontwikkel jezelf en maak samen met ons impact op…
Lees meer

Trainee Dataspecialist

Ben je analytisch sterk, daadkrachtig en vind je het leuk om te werken met data? Word dan Trainee Dataspecialist bij het Nationaal Watertraineeship! Ontwikkel jezelf en maak samen met ons…
Lees meer
Menu