De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

WaterTraineeVanStart

In mei lanceerden we de campagne #Watertraineevanstart. Het doel daarvan was om drie trainees binnen een maand aan een baan te helpen. Dat is gelukt: de drie trainees hebben allemaal een baan gevonden, in de coronacrisis nog wel. En om eerlijk te zijn: dat ging makkelijker dan we op voorhand dachten. Kennelijk biedt de watersector starters ook in deze tijd volop kansen.

Vanwege het succes krijgt de campagne een zomers vervolg. Maar deze keer gaan we op zoek naar werkplekken voor minstens vijftien trainees. Die willen we vóór 1 oktober 2020 allemaal aan een uitdagende baan in de watersector helpen.

Opzet van de campagne

De opzet van de campagne is grotendeels hetzelfde als in mei: onze trainees krijgen alle ruimte en middelen om zichzelf te presenteren via onze online kanalen. Die schijnwerpers moeten ervoor zorgen dat ze zich in de kijker spelen bij organisaties in de watersector.

NWT-oprichter Jaap Feil: “De vijftien trainees hebben allemaal veel potentie en dromen van een betekenisvolle carrière. Of het ons gaat lukken om ze voor oktober aan een baan te helpen? Daarin heb ik net als de vorige keer alle vertrouwen. Niet in de laatste plaats omdat de campagne breed gesteund wordt door de Unie van Waterschappen, Vewin, Stichting RIONED, Hoogwaterbeschermingsprogramma, KNW Waternetwerk en het Human Capital programma van de Topsector Water.”

Watersector breder in beeld

Als onderdeel van de zomercampagne komen ook professionals aan het woord. Met verhalen over hun werk in de watersector willen we de watersector breder in beeld te brengen.

Jaap Feil: “Onze sector heeft behoefte aan frisse blikken die over de grenzen van hun vakgebied heen kunnen kijken. De verhalen van ervaringsdeskundigen kunnen talentvolle jongeren er als geen ander van overtuigen dat ze in de watersector écht het verschil kunnen maken.”

> Volg onze trainees
Benieuwd naar onze trainees? Hou dan onze socials de komende weken goed in de gaten. Daar stellen de vijftien trainees zich aan je voor en houden ze je op de hoogte van hun zoektocht.  

> De watersector in beeld
In de watersector zijn volop kansen. Ook in deze tijd.