De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Trainers/coaches

27.09.2017

Angelique de Laat

Ruim twintig jaar geleden behoorde ze tot de eerste lichting trainees van het Rijkstraineeship. Nu is ze een van de trainers van het Nationaal Traineeship. Welkom Angelique de Laat!

‘Volg je hart en blijf je verwonderen. Spreek uit waar je je over verbaast en wees niet bang om met oplossingen te komen waarvan je denkt dat ze ‘niet passend' zijn.' Dat is wat Angelique de watertrainees sowieso mee wil geven. ‘Daar word je zelf het gelukkigst van', zegt ze, ‘én het is wat bedrijven en organisaties nodig hebben. Om maatschappelijke problemen op te lossen, moeten zij buiten de kaders gaan denken en over organisatiegrenzen heenkijken. Als watertrainee kun je hier, met je frisse en brede blik, zeker aan bijdragen.'

> lees meer

Bas de Rooi

Bas de Rooi (50) is een van de twee nieuwe trainers. Sinds september coacht hij NWT-groep 13A. Voor volgend jaar staat NWT-groep 15 al in zijn agenda. Bas: ‘Het mooie aan werken met watertrainees is dat deze jonge mensen hun kennis actief inzetten om de wereld om zich heen te verbeteren. Dat zorgt voor een leuke dynamiek. Het is ook mooi om te zien hoe mensen zich kwetsbaar opstellen tijdens de trainingen. Dat doe ik zelf trouwens ook.'

> lees meer

Dorien Suntjens

Onze andere nieuwe trainer, is Dorien Suntjens (32). Zij is sinds september betrokken bij het NWT. ‘In april start ik met mijn eerste eigen groep en daar heb ik zin in', vertelt ze. ‘Ik heb al een paar keer met collega trainer Jet meegelopen en dat was erg leuk. De NWT-trainees zijn jonge mensen die oog hebben voor elkaar en voor het milieu. Ik ben zelf ook betrokken bij de samenleving.' Verder is Dorien sportief en gek op reizen.

> lees meer

Eveline van der Giessen

Eveline heeft veel ervaring met het opzetten en uitvoeren van (persoonlijk) leiderschapsprogramma's. Zij gelooft dat het maken van 'verbinding' met je persoonlijke drijfveren en kracht bijzondere resultaten oplevert. Waarbij bewustwording de sleutel is tot groei en ontwikkeling.

Daarnaast begeleidt ze vanuit haar bedrijf People's Connection teams en organisaties om met minder inspanning meer te bereiken.

Marieke Galesloot

Het enthousiasme spat er vanaf bij onze nieuwe trainster, Marieke Galesloot. Ze zit al even in het vak, maar zoiets als het NWT is ze nog niet eerder tegengekomen. "Het traineeprogramma staat als een huis", vindt ze. "En het is een verademing om met de trainees te werken. Wat vooral tof is om te zien, is dat ze dit echt zelf willen. Ze kiezen vol overtuiging voor de watersector en ze zijn super gemotiveerd om aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken. Mijn eigen ambitie is om altijd te blijven vernieuwen en verdiepen. In het NWT kan ik mijn ervaring en expertise kwijt én kan ik meebouwen aan wat er al staat.

> lees meer

Jet Centeno

Jet heeft meer dan 15 jaar ervaring met arbeidsmarkt- en employability-vraagstukken. Sinds 2006 ligt haar focus op talentontwikkeling in de watersector. Ze is actief binnen het Human Capital Water & Delta-netwerk als coach, trainer en adviseur. Ze streeft vanuit haar eigen praktijk Centeno Coaching er naar mensen te begeleiden om een beweging vooruit te maken.