“Heel fijn om ervaringen uit te wisselen met andere trainees die in dezelfde levensfase zitten”

Trainee Kim Molag

Na je studie ineens veertig uur werken is best even wennen, vindt Kim Molag. ‘Het is landen in een ander leven, thuisraken in een organisatie en contacten opbouwen met collega’s. Door mee te doen aan het Nationaal Watertraineeship maak ik de overgang geleidelijk. Heel fijn om ervaringen uit te wisselen met andere trainees die in dezelfde levensfase zitten.’

“Zo’n traineeship, dat heb ik toch niet nodig?”

Trainee Thijs de Bruijn

‘Zo’n traineeship, dat heb ik toch niet nodig’, dacht Thijs toen twee vrienden hem over het Nationaal Watertraineeship vertelden. Op hun advies ging hij toch op gesprek en nu is hij helemaal enthousiast. ‘Tijdens de eerste ontmoeting was ik eigenlijk al om’, vertelt Thijs.

“Vanuit het Nationaal Watertraineeship vond ik mijn plek bij drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN”

Trainee Annika Gillissen

Annika Gillissen stond ruim vier jaar voor de klas als docent aardrijkskunde, maar het was tijd voor een volgende stap. Sinds oktober werkt ze als trainee bij het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN. Het traineeship inspireert haar om de waterwereld en jongeren dichter bij elkaar te brengen.

“Iedereen is lekker open minded, aardig en benaderbaar”

Trainee Tjitske Dalderup

Boswachter worden. Veel mensen fantaseren er weleens over, maar voor Tjitske Dalderup bleef het niet bij (dag)dromen. Zij is sinds ruim een half jaar Junior boswachter Ecologie bij Natuurmonumenten in Oisterwijk. Deze baan in combinatie met het Nationaal Watertraineeship vindt ze ideaal. ‘Mijn achtergrond ligt in de marine biologie, dus ik begeef me letterlijk op nieuw terrein, maar ik ben supernieuwsgierig en wil altijd blijven leren.’

“Politiek is helemaal niet zo onbereikbaar”

Alumni trainee Frank Huijgens

Frank Huijgens is een van de zes trainees die zich verkiesbaar stelden bij de recente waterschapsverkiezingen. En met succes. Hij kwam op plek 5 van de lijst en zit nu in het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Daarnaast werkt hij als technisch manager bij waterschap Brabantse Delta.

“De leercurve is heel steil”

Alumni trainee Sylvia van Oevelen

Veel van onze trainees hebben een technische achtergrond. Maar de watersector heeft ook behoefte aan talent op andere terreinen. Neem oud-trainee Sylvia van Oevelen: als student bestuurskunde ontdekte ze haar interesse voor water en koos ze voor het NWT. Ruim vier jaar verder had ze naar eigen zeggen geen betere keuze kunnen maken.

“Dit traineeship opent deuren”

Alumni trainee Quirine van der Meer

Als jonge zeilster wist Quirine van der Meer al dat ze later ‘iets met water’ wilde gaan doen. Combineer dat met haar grenzeloze ambitie om de wereld een beetje beter te maken en je begrijpt waarom ze voor het NWT heeft gekozen. Het traineeship moet haar helpen om straks het verschil te kunnen maken.

“Precies wat ik in een traineeship zocht”

Alumni trainee Jeroen Kooijman

Na zijn master International Land and Water Management stond Jeroen Kooijman voor de keuze: een juniorfunctie of een traineeship? Om een brede basis te leggen voor een betekenisvolle carrière, koos hij voor het laatste. Met succes, want bij het NWT leert hij zowel de watersector als zichzelf goed kennen.

keyboard_arrow_up