“Dit traineeship opent deuren”

Alumni trainee Quirine van der Meer

Als jonge zeilster wist Quirine van der Meer al dat ze later ‘iets met water’ wilde gaan doen. Combineer dat met haar grenzeloze ambitie om de wereld een beetje beter te maken en je begrijpt waarom ze voor het NWT heeft gekozen. Het traineeship moet haar helpen om straks het verschil te kunnen maken.

Quirine is een typische millennial. Gedreven door haar liefde voor de watersector en het geloof in haar generatie, is ze vastbesloten om de wereld straks beter achter te laten dan die nu is. Bij het NWT hoopt ze daarvoor het fundament te leggen.

“Mijn keuze voor dit traineeship heb ik heel bewust gemaakt. Want als ik tijdens mijn hbo-studie Watermanagement íets heb geleerd, is het dat de watersector met grote uitdagingen te maken krijgt. Om die aan te kunnen, móeten we sectorbreed gaan denken. En dat is precies wat we hier doen.”

“De beste oplossingen ontstaan door heel breed naar de vraagstukken te kijken”

Verbinden

Volgens Quirine is verbinden het toverwoord voor de toekomst van de watersector. Dat ondervindt ze in de praktijk bij de gemeente Zwolle, waar ze werkt als trainee strateeg kilmaatadaptie.

“Samen met collega’s onderzoek ik hoe we Zwolle veerkrachtig kunnen maken in het kader van klimaatverandering. Daarvoor bedenken we hoe we landelijk beleid hier het beste kunnen laten landen. We zien dat de beste oplossingen ontstaan door heel breed naar de vraagstukken te kijken.”

Enorm netwerk

Het NWT werkt samen met organisaties in de hele watersector: van waterschappen en adviesbureaus tot en met gemeentes en ministeries. Daardoor bouwen trainees in korte tijd een enorm netwerk op. Dat weet Quirine nu al op waarde te schatten.

“Dit traineeship opent deuren die normaal gesloten blijven. Op een heel laagdrempelige manier leer je professionals kennen op diverse plekken in de watersector. Dat is cruciaal, want zoals ik al zei: samenwerken is de toekomst. Maar dan moet je elkaar natuurlijk wel weten te vinden.”

“Alles wat je erin steekt, haal je er ook uit”

Mooie kansen

Over een paar maanden rondt Quirine haar traineeship af. Als ze terugblikt op de afgelopen anderhalf jaar, zijn er nog twee belangrijke dingen die ze kwijt wil over het NWT. Daarmee hoopt ze toekomstige trainees vooral te motiveren en enthousiasmeren.

“Alles wat je erin steekt, haal je er ook uit. Het loont dus echt de moeite om er vol voor te gaan. Dat geldt ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Durf in de spiegel te kijken, want je wordt er wijzer van. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst me gaat brengen. Laat die mooie kansen maar komen!”

Logo watersplash orange and blue with company name

Meer ervaringen

keyboard_arrow_up