De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

European Junior Water Programme, ready to start!

Afgelopen jaar hebben we samen met het Water Supply and Sanitation Technology Platform (WssTP) en Wetskills een nieuw programma ontwikkeld: het European Junior Water Programme. Een programma voor de ervaren starter (2-8 jaar werkervaring) uit heel Europa. De eerste groep zal juni 2019 van start gaan. Aanmelden kan nog tot eind februari.

Het programma

Het doel van het programma is het bouwen van een Europese gemeenschap van getalenteerde watermanagement professionals die samen werken aan de water en klimaat uitdagingen van vandaag en morgen. Binnen het programma krijgen ze onder andere persoonlijke ontwikkeling trainingen, zoals interculturele communicatie en samenwerking, maar ook masterclasses op het gebied van Europese water beleid, water footprint en creëren ze een uniek netwerk in de Europese context. EJWP is een goede kans een impuls te geven aan een Europese carrière.

Twee jaar komen ieder kwartaal de deelnemers vanuit allerlei hoeken van Europa bij elkaar op bezoek om zo elkaar, elkaars organisatie, en de lokale watersystemen in verband te brengen met het Europese perspectief. Ze werken samen aan projecten van de deelnemende organisaties en schrijven zij zo samen het Europese waterverhaal.

Een fantastische mogelijkheid om jouw carrière een stapje verder te brengen.

Voor werkgevers binnen de watersector biedt het European Junior Water Programme een kans om junior medewerkers een grote kennis vaardigheden en een uniek netwerk op Europees niveau binnen de eigen organisatie te brengen. Het is een mooie manier om een netwerk aan te gaan met andere organisaties binnen Europa en de werkgevers brand te versterken.

Het EJWP biedt daarnaast de mogelijkheid om een team van EJWP deelnemers binnen jouw organisatie te laten werken aan een geïntegreerd en persoonlijke oplossing voor een vraag binnen de organisatie. De deelnemers brengen hiermee innovatie en een integrale bril naar de organisatie.

De eerste groep gaat van start in de week van 11 juni tijdens Water Innovation Europe, Brussel. Deadline voor aanmelden is 22 februari.

Meer weten over de mogelijkheden? Check onze website, social media of neem contact op met Naomi!


Reflectietraining proj...overzichtWildplukken doe je zo!


> Inschrijven nieuwsbrief
Schrijf je nu in en ontvang ca. vier keer per jaar het laatste nieuws.