Door trainee Sylvia:
Het Nationaal Watertraineeship is niet alleen nuttig vanwege de persoonlijke en professionele ontwikkeling die je doormaakt, maar ook zeker door de leuke traineegenoten. Tijdens trainingen en opdrachten leer je elkaar steeds beter kennen, en daarom vinden veel trainees het leuk om naast de trainee-activiteiten extra leuke (en soms leerzame) activiteiten te ondernemen. Daardoor is een tijdje geleden vanuit de trainees zelf het initiatief naar boven gekomen om een activiteitencommissie op te zetten. En actief zijn we zeker!

Van karaoke tot wadlopen, van workshop omgevingsmanagement tot wildplukken

De activiteitencommissie doet elke keer weer haar best om leuke en originele activiteiten te organiseren. Zo hebben we na de kick-off van de nieuwste groep met elkaar de keeltjes gesmeerd en zijn we wezen karaoke bij Ome Willem in Utrecht. Ook hebben we in juni een wildpluk activiteit gedaan in de duinen van Den Haag.

Maar naast de activiteiten die echt gericht zijn op de gezelligheid, organiseren we ook activiteiten met een leerzaam component. In mei is er bijvoorbeeld een training Omgevingsmanagement georganiseerd door trainee Jessica bij haar werkgever, het projectmanagementbureau VINU te Leiden. Hier hoorden we over de verschillende manieren van stakeholderparticipatie, en gingen we praktisch aan de slag met een rollenspel waarbij we ons moesten verplaatsen in de belangen van diverse stakeholders rondom de bouw van een duurzaam zonnepanelenpark.

Kano- en beverweekend

Ook in de zomer is er van alles te beleven! In juli hebben we met zo’n 25 trainees een weekend in de Biesbosch doorgebracht. Hier verbleven we op een klein eiland, waardoor we door een schipper opgehaald werden die ons naar het huis bracht. Dit vakantiehuis was van alle gemakken voorzien, zoals een barbeque die we met het avondeten goed gebruikt hebben. Ook lagen er kano’s, dus na een korte duik in het water om wat af te koelen hebben we met elkaar een kanotocht gemaakt, waarbij niet iedereen droge voeten heeft gehouden. Na het eten was het tijd voor de hoofdactiviteit van het weekend: bevers spotten! Met twee boten gingen we op zoek naar de bevers in de Biesbosch, en het duurde even maar ja hoor: zeker twee bevers zijn door beide groepen gespot. Na een avondje met spelletjes zoals 30 seconds en het door trainee Tom zelfgemaakte ‘Hozen en Lozen’ ging iedereen moe maar voldaan slapen. Na een goed ontbijt, een laatste fotomoment en voor sommigen nog een kanotocht was het leuke weekend in de Biesbosch alweer ten einde.

Komende activiteiten

Ook wordt er weer hard gewerkt om de komende tijd leuke activiteiten te organiseren. Zo wordt er gewerkt aan een pubquiz, een excursie naar Brussel om meer te weten te komen over waar de watersector zich op Europees vlak mee bezighoudt, en een heus wintersportweekend. De activiteitencommissie is er vóór en dóór trainees, en heb je dus als trainee een leuk idee voor een activiteit, of wil je graag aansluiten bij de altijd-gezellige commissie: meld je dan vooral aan bij een van de leden of het programmateam van NWT/NBT. Leuke ideeën en commissiegenoten zijn altijd welkom!

keyboard_arrow_up