Op 8 september hebben we de eerste officiƫle NWT alumnibijeenkomst gehad in Scheveningen. Het was een zeer geslaagde middag waarbij meer dan dertig alumni en medewerkers van het NWT aanwezig waren. Het programma bestond uit een museumbezoek, een workshop en een BBQ aan het strand.

De middag begon met een bezoek aan het SunGlacier kunstwerk van NWT ambassadeur Ap Verheggen in het museum Beelden aan Zee. Ap lichtte toe dat SunGlacier een water/techno/kunst project is, waarbij conservatief wetenschappelijke grenzen worden overschreden door creativiteit te prevaleren en als zodanig vanuit het universum te gaan focussen om tot oplossingen te komen. In deze setting kan alles, mag alles, als je maar doet.

Het tweede deel van de middag bestond uit een workshop over het zoeken naar en vertellen van een goed verhaal. De workshop werd verzorgd door Marcel Bril, Martijn Beekman en Ap Verheggen. Een verhaal kan jezelf en anderen inspireren. Maar dan moet het wel een goed, doorleefd en geloofwaardig verhaal zijn. Het zoeken, vinden en vertellen ervan vraagt om helemaal terug te gaan naar de kern van dat wat je wilt overdragen. Dit proces is spannend, maar ook vooral erg motiverend.

Tijdens de afsluitende BBQ hoorden we zoveel positieve geluiden over deze eerste alumnibijeenkomst dat we vanaf nu elk jaar een alumnibijeenkomst gaan organiseren. Voor hopelijk elk jaar een grotere groep. Een mooie gelegenheid om contact te houden met de oud-trainees!

 

keyboard_arrow_up