Samen doen en samen leren staan centraal bij het Nationaal Water- en Bodemtraineeship. Optrekken met medetrainees gepaard met veel gezelligheid wordt door velen gezien als grote meerwaarde van het programma. Naast trainingen en projecten vanuit het traineeprogramma organiseert de activiteitencommissie lezingen, workshops, borrel en weekendjes weg.
Een korte terugblik op dit jaar, én: wat staat er nog meer op de planning?

Schaatsclinic en spelletjesavond

Op een koude winteravond in december hebben we met een groepje sportievelingen de schaatsen ondergebonden voor een schaatsclinic in de Uithof in Den Haag. Na wat praktische tips en tricks ging iedereen een stuk zelfverzekerder het ijs uiteindelijk weer af. Ook hebben we de avond voorafgaand aan het KNW-najaarscongres een heuse spelletjesavond georganiseerd in Zwolle. Dit was niet alleen gezellig maar ook handig, omdat veel trainees in Zwolle een slaapplek hadden geregeld en zo de dag erna direct door konden gaan naar het congres.

Snowtrip

Na geslaagde weekendjes op de Waddeneilanden en in de Biesbosch, heeft de activiteitencommissie in februari de allereerste Snowtrip georganiseerd, onder leiding van trainee Sander van Nielen, een doorgewinterde skiër én organisator! Met ruim 30 personen op de latten in de Vogezen (Frankrijk). Voor het merendeel was dit de eerste wintersportervaring. Naast de sneeuwpret was er ruimte voor après-ski een traditionele ’tarte flambée’ en spelletjes. Het was één groot winterfeest en iedereen is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Op naar volgend jaar!

Save the date!

Houd je agenda in de aanslag en zorg dat je erbij bent, want deze aankomende activiteiten wil je niet missen?
Pubquiz: Op vrijdag 7 juni wordt er een borrel en pubquiz georganiseerd in Utrecht. Strijden in een groepje door vragen te beantwoorden in verschillende rondes, waaronder een NWT/NBT-ronde, met een prijs die je niet wil missen!
Wildplukken: Op vrijdag 28 juni. Na het succes van vorig jaar gaan we ook dit jaar met elkaar wildplukken: met een bosbaas de natuur in om eetbare natuur te vinden, dit keer op landgoed Pettelaar in Den Bosch.
Creatieve en interactieve lezing: in augustus verzorgt de Gemeente Rotterdam op locatie een aansprekende lezing. Meer informatie volgt!
Zeilen! De ambitie is om eind augustus een zeilweekend te organiseren bij de Friese meren. Een paar trainees hebben zich al gemeld als ervaren zeilers.

De activiteitencommissie is er vóór en dóór trainees. Ben je trainee en heb je een leuk idee voor een activiteit of wil je graag aansluiten bij de altijd gezellige commissie: meld je dan aan bij een van de leden of het programmateam van NWT/NBT. Wees welkom!

keyboard_arrow_up