Challenge 10x Texel!

MOOIE START – Gisteren is de Denktank Droogte van start gegaan met een prachtige opening!

Vanaf nu kan je je ook aanmelden voor de Challenge 10x Texel. 10x Texel is een multi-generation challenge; studenten junioren en senioren kunnen meedoen! De technische kennis is er, nu begint de zoektocht naar een creatieve oplossing! 

Texel is voor zoetwater volledig afhankelijk van regenwater en de drinkwaterleiding van het vaste land. Voor de landbouw geldt een permanent onttrekkingsverbod waardoor de kans op droogteschade en verzilting groot is. Om duurzame en rendabele landbouw op het eiland mogelijk te houden willen de boeren zelfvoorzienend kunnen zijn wat betreft zoetwater. Tijdens de winter valt er genoeg zoetwater en wordt er zelfs 44 miljoen kuub in zee gepompt. Acacia Water gaat samen met de boeren en overheden op zoek naar oplossingen voor het watertekort. Maar, Nederland is groter dan Texel, hoe kunnen de Texelse boeren een voorbeeld zijn voor de rest van het land? Een mooie uitdaging waarbij de opgedane kennis toegepast wordt op 10 verschillende plekken binnen Nederland. 

Meld je voor 1 juni aan voor deze challenge! 

Voor meer informatie en aanmeldingen ga naar Zoete toekomst voor Texel #denktankdroogte ~ Water Challenges 

 

Meer nieuws

Hybride Traineehip

Zoals iedereen heeft het Nationaal Watertraineeship te maken met alle gevolgen van Corona en de bijbehorende maatregelen. Voor ons is het veilig voelen een belangrijke basis van waaruit wij werken.…
Lees meer
Menu