Het is zover! Van 10 tot 14 juni tijdens de Water Innovation Europe 2019-conferentie kun je de eerste groep EJWP talenten ontmoeten in hun eerste Kick-off Week bij het WssTP in Brussel.
Het European Junior Water Program biedt jonge professionals een unieke kans om essentiƫle teamwork- en samenwerkingsvaardigheden te leren en waardevolle netwerken op te bouwen in een vroeg stadium van hun loopbaan.

We zijn trots om op dit moment al een voorproefje te geven van de deelnemende organisaties en hun jonge professionals uit de eerste groep van het Europese Junior Water Programma. Ingrid Keupers van De Watergroep en Rosa Esposito van Isle Utilities delen hun inzichten met ons:

Ingrid Keupers – De Watergroep, België

‘Ik ben gepassioneerd door het drinken van water sinds ik in een gebied woonde waar drinkbaar kraanwater niet beschikbaar was (Guatemala). Ik ben momenteel werkzaam als hydroloog voor De Watergroep, in Vlaanderen. Ik neem deel aan de EJWP omdat ik geloof dat dit een unieke kans is om uit mijn comfortzone te gaan om nieuwe dingen te leren en nieuwe mensen te ontmoeten.

Ik ben ervan overtuigd dat binnen Europa veel problemen met betrekking tot het watersysteem vergelijkbaar zijn, b.v. droogte, vervuiling. Zo kunnen we van elkaar leren en zien hoe anderen problemen aanpakken in plaats van warm water opnieuw uit te vinden.

Rosa Esposito, Isle Utilities, Italië

Isle Utilities is een wereldwijd actief innovatiebureau in de water- en afvalwatersector. Hun doel is om positieve veranderingen teweeg te brengen door ontwikkelaars, gebruikers en andere belanghebbenden vroegtijdig te verbinden, om de acceptatie van innovatieve technologieën te verbeteren en de manier waarop we waterbestendig zullen maken, te verbeteren. Isle is een matchmaker, facilitator, technologie- en marktspecialist.

Omdat samenwerking en kennisuitwisseling tussen landen de kern vormt van de activiteiten van Isle, is de deelname aan EJWP een logische stap. Isle gelooft heilig in het belang van een meer verbonden Europese watersector, inclusief en aantrekkelijk voor jonge werknemers en in het creëren van een netwerk van Europese professionals om te komen tot een duurzamer en veiliger waterbeheersysteem in Europa. Ik werk als Technology Consultant voor Isle Utilities in het Italiaanse team en ik kijk erg uit naar de start van het programma.

Geïnteresseerd in meer deelnemende organisaties en hun jonge professionals? Ontmoet ze allemaal bij Water Innovation Europe! Of blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen hier.

keyboard_arrow_up