Op 28 juni vond de eerste inspiratiedag plaats voor ons programma-onderdeel Ontdek de Sector. In Ontdek de Sector gaan onze tweedejaars trainees aan de slag met hun rol in de sector. Wat gebeurt er naast alle organisaties? Hoe communiceren wij over onze (mogelijke) plek?

De dag begon met een masterclass over het creëren van impact door Marcel Bril. Als oud-journalist en woordvoerder en nu actief als strategisch adviseur communicatie had hij een mooi en indrukwekkend verhaal over het wanneer en waarom creëren van impact. Hierin waren het dicht bij jezelf blijven, authentiek zijn, je verhaal waarde geven en weten voor wie je het verhaal houdt, de belangrijkste lessen. En die blijven belangrijk. Niet alleen aan het begin van je carrière maar bij iedere stap die je maakt.

De ochtend werd vervolgd met vijf experts vanuit verschillende disciplines uit de sector die hun verhaal vertelden, in gesprek gingen met de trainees en, als dit aansloot op hun eigen ambitie, de trainees uitnodigden actief te worden. Else Boutkan vanuit Human Capital, Margot van Cleen vanuit SDGs in de Bodem, Jonas Heffels vanuit Innovatie & transformatie, Naomi Timmer vanuit het Europese netwerk en Marcel Bril, vanuit het oogpunt communicatie en politiek.
Met al deze informatie gingen de trainees aan de slag om hun persoonlijke plan te schrijven voor Ontdek de Sector. Sommigen vonden elkaar en gingen als groep aan de slag. Anderen volgden hun individuele verhaal en toetsten dit nog eens bij onze experts.

Na de presentatie van de persoonlijke plannen zijn wij natuurlijk heel benieuwd wat er komend jaar allemaal uit gaat komen. Succes!

En Jonas Heffels, ontzettend bedankt voor de tekening die hij als verslag van de bijeenkomst maakte!

keyboard_arrow_up