Door programmamamanager Helen –  Vrijdag 21 april.. Het is nog vroeg. Ik zit op de fiets, op weg naar Scheveningen, en kijk uit over strand en zee. Wat een goed begin van de dag! Op De Pier in Scheveningen start de nieuwe groep trainees. Groep 14 alweer..

Alles staat klaar en de trainees druppelen binnen. Ietwat onwennig en afwachtend. Als de groep compleet is, starten we. Jaap heet iedereen welkom en vertelt het verhaal over de ‘waterbril' en onze ambassadeur Ap Verheggen. Kennismaken doen we door middel van de ‘landkaart'. Midden in de ruimte stellen we ons Nederland voor en nieuwe trainer Dorien vraagt ons allemaal om te gaan staan waar we geboren zijn en vervolgens waar we nu wonen en werken. We vertellen allemaal ons verhaal. Ik vertel de groep over (de inhoud van) het traineeship en beantwoord de vragen. De groep nieuwe trainees gaat verder met kennismaken en krijgen van Jet en Dorien informatie over het Persoonlijk Leiderschapsprogramma.

Ik stap weer op de fiets en rij naar strandtent Hart Beach voor het afscheid van NWT 10. Zij hebben zelf gekozen voor een actieve invulling van hun afscheid. Ze gaan suppen en golfsurfen! Wetsuits aan, surfboards in de hand en gaan! Met trainee Dennis sta ik te blauwbekken langs de kustlijn om iedereen aan te moedigen. Iedereen komt met rode wangen en wilde haren het water uit. Ze zijn heel enthousiast! We sluiten af met biertje & bitterballen.

Dan verplaatsen we ons terug naar De Pier. Dat heeft de rest van de trainees zich verzameld voor de inmiddels traditionele borrel. We zijn met een hele grote groep, er zijn ook alumni trainees bij. Tussen de drankjes en Pierproeverij (allemaal lekkere hapjes van de restaurantjes op De Pier) door stelt de nieuwe groep trainees zich voor aan de hand van vragen op een kaartje. En we nemen afscheid van de trainees met een persoonlijk verhaal en het uitreiken van de certificaten. De nieuwe activiteiten commissie heeft haar eerste activiteit, namelijk een overnachting bij de StayOkay in Den Haag. Een groot deel van de groep verplaatst zich naar het centrum en maakt het gezellig tot in de late uurtjes. Ik fiets om 0.00 uur naar huis met pijn in mijn voeten en een vol hoofd. Wat een geweldige dag weer!

keyboard_arrow_up