Brussel, 22 maart 2018
Het Nationaal Watertraineeship en Wetskills, ondersteund door het Europese water platform WssTP, hebben een nieuw young professional programma gelanceerd: het European Junior Water Programme (EJWP). Op de Water Market Europe op 22 maart in Brussel werd het programma officieel gelanceerd. Het EJWP biedt een uniek tweejarig programma om de volgende generatie klaar te stomen om Europese water uitdagingen aan te pakken. En zo gezamenlijk te werken aan een toekomstbestendig model voor een waterbewuste samenleving in Europa, waarin de waarde van water wordt erkend.

Met het oog op deze toekomstbestendige waterbewuste maatschappij is kennis over het hergebruik van water, evenals kennis over de waardevolle stoffen en energie in water voor diverse doeleinden essentieel. Deelnemers krijgen door het programma niet alleen veel kennis over het functioneren van Europa en haar uitdagingen, maar ook over de ontwikkeling van vaardigheden en benodigde netwerken, om samen oplossingen te vinden en kennis te delen die nodig is voor een veilig en waterbewust Europa.

Een impuls voor een Europese carrière

Het European Junior Water Programme is een tweejarig deeltijd leiderschap programma voor junior medewerkers (2-8 jaar werkervaring) voor de Europese watersector. Binnen het programma krijgen ze onder andere persoonlijke ontwikkeling trainingen, zoals interculturele communicatie en samenwerking, maar ook masterclasses op het gebied van Europese water beleid, water footprint en creëren ze een uniek netwerk in de Europese context. EJWP is een goede kans een impuls te geven aan een Europese carrière.

Voor werkgevers binnen de watersector biedt het European Junior Water Programme een kans om junior medewerkers een grote kennis vaardigheden en een uniek netwerk op Europees niveau binnen de eigen organisatie te brengen. Het is een mooie manier om een netwerk aan te gaan met andere organisaties binnen Europa en de werkgevers brand te versterken. Het EJWP biedt daarnaast de mogelijkheid om een team van EJWP deelnemers binnen jouw organisatie te laten werken aan een geïntegreerd en persoonlijke oplossing voor een vraag binnen de organisatie. De deelnemers brengen hiermee innovatie en een integrale bril naar de organisatie.

Water in Europa

Water kent geen grenzen, en klimaat veranderingen ook niet. Het is noodzakelijk dat we samen gaan werken en oplossingen gaan creëren op een Europees niveau als we een duurzame toekomst willen. We streven naar schoon, veilig en voldoende water; waarin onze steden en gemeenschappen klaar zijn voor de toekomst en klimaatbestendig. Om dit te kunnen borgen heeft het Water Footprint Implementation zich bij het programma aangesloten als kennispartner om samen te werken aan een waterbewust Europa.

keyboard_arrow_up