Onze officemanager Katia Ramaker loopt over van de energie. Ze organiseert, regelt, plant en houdt overzicht. Daarbij is ze ook nog eens ontzettend sociaal en gezellig. “Ik houd gewoon enorm van afwisseling”, zegt ze enthousiast. “Lekker bezig zijn, knopen doorhakken, het voortouw nemen. Zo ben ik op m’n werk, maar privĂ© eigenlijk ook wel. Voor de opening van ons nieuwe NWT-pand had ik veel regelwerk en ik vond het leuk om er echt een feestje te maken, maar voor vrienden heb ik laatst nog een wijn- en spijswandeling georganiseerd. Gezellig toch?” Inmiddels werkt Katia al bijna een half jaar bij ons, maar we stellen haar graag nog even officieel aan je voor.

Wat doe je allemaal als office manager?

“Oeh! Ik doe werkelijk van alles en nog wat. In de eerste plaats zorg ik er natuurlijk voor dat ons kantoor op orde is. We werken hier nu met zijn zevenen en straks komt er waarschijnlijk nog een stagiaire bij. Natuurlijk is het kantoor van iedereen en we helpen elkaar, maar ik ben degene die ervoor zorgt dat de promotiespullen voor beurzen op orde zijn, dat de planten blijven leven, dat er een taart wordt bezorgd op de eerste werkdag van elke trainee en dat er een goede lunch op tafel staat na selectieochtenden, enzovoort. Dat zijn hele zichtbare dingen, maar ik doe vooral veel onzichtbaar regelwerk om te zorgen dat alles hier soepel blijft verlopen.”

Welke projecten doe je verder?

“Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de planning van de Roadshow Water. Ik stem dus met hogescholen en universiteiten af wanneer iemand van ons team iets komt vertellen over het water- of bodemtraineeship. Met de trainees heb ik niet rechtstreeks te maken, maar ik leer ze wel kennen omdat ik ze zie op officiële momenten, doordat ik ze aan de telefoon krijg en doordat ik hun cv’s allemaal netjes in ons systeem zet. Ik heb ook bij een aantal selectiegesprekken gezeten, dus zo krijg ik wel een beeld van hoe alles gaat hier. Als ik er straks meer feeling bij heb en ik de watersector beter ken, lijkt het me zeker ook leuk om zelf trainees te gaan begeleiden als junior programma manager.”

Couch potato of bezige bij?

“Haha, op mijn werk een bezige bij en thuis soms ook wel een couch potato. Ik ben echt een sociaal dier, dus ik trek veel op met vrienden en familie. Dat is wel een beetje veranderd sinds ik vorig jaar een dochter heb gekregen, maar nog steeds gaan we veel op pad. Lekker naar het strand, of bij vrienden en familie eten. Héél soms lees ik een boek, maar veel tijd voor mezelf heb ik niet. Mijn vriend en ik zijn allebei behoorlijk gek op (Netflix)-series. Game of Thrones is voor mij de beste serie ooit gemaakt! Daar maak ik echt tijd voor.”

Wie zou je weleens willen ontmoeten?

“De Dalai Lama. Omdat ik het heel mooi vind als we dat materialistische gewoon naast ons neer kunnen leggen. Daar ben ik zelf wel erg in veranderd. Gezondheid en geluk zijn het meest kostbaar in het leven en dat heeft niets met geld te maken. Wat voor mij het allerbelangrijkste is, is familie, vrienden en tijd voor elkaar. Daar zou ik graag eens met hem over praten.”

Heb je al plannen voor de zomer?

“Ja! We gaan met vier stellen twee weken lang met de caravan naar Noorwegen. Mijn dochter viert tijdens de vakantie haar eerste verjaardag, dus daar heb ik nu al zin in. Ondertussen geniet ik hier ook van het mooie weer. We hebben nu een tuin bij ons kantoor, dus soms ga ik lekker even buiten werken.”

keyboard_arrow_up