De cirkel is rond voor Renée Vergouwe. In 2010 was ze vanuit het Human Capital Programma betrokken bij de opzet van het Nationaal Watertraineeship (NWT), maar daarna hield haar officiële betrokkenheid op. Toch verloor Renée het NWT niet uit het oog. Integendeel. “Bij het Netherlands Water Partnership waar ik eerst werkte, hebben we verschillende NWT-trainees gehad”, zegt ze. “En het NWT vroeg me vaak om foto’s te nemen van nieuwe groepen en vertrekkende groepen. Ik zag dan hoeveel de trainees gegroeid waren, zo mooi! Toen ik toe was aan een nieuw avontuur en ik bij het NWT aan de slag kon als programmamanager, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik werk in een geweldig team en in een sector met idealistische en bevlogen mensen. Wat wil je nog meer?”

Wat ga je allemaal doen als projectmanager?

“We hebben binnen het NWT nu vijf programmamanagers en ons werk bestaat voor een groot deel uit het begeleiden van de trainees. Hoe dat precies in zijn werk gaat ben ik nog aan het leren, want ik ben pas per 1 maart begonnen, maar ik heb al wel twee groepen onder mijn hoede. De trainees van groep 16B hebben er al een jaar van het traineeship opzitten. Met hen doe ik nu de evaluatiegesprekken om terug te kijken op het eerste jaar. Met groep 18B, waarvan we net de kick-off hebben gehad, voer ik nu de startgesprekken. Daarvoor ga ik naar de werkplek van de trainee en zijn of haar begeleider om te bespreken of het programma duidelijk is en of er nog vragen zijn.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Alles eigenlijk! Het is zo leuk om te werken met mensen die nog helemaal aan het begin van hun carrière staan. Door hun perspectief op werk en de wereld kijk ik zelf ook weer met een nieuwe blik naar bepaalde zaken. En de sfeer in ons team is heel open. Iedereen helpt elkaar.”

Bezige bij of couch potato?

“De bank ziet mij maar zelden, dus ik ben echt een bezige bij. Vooral fotografie is een grote hobby, maar ik ben wel echt een mooi weer fotograaf. Op vakantie fotograferen blijft toch wel het allerleukste. Ik denk dat je steden en de natuur anders beleeft als je door de lens kijkt, misschien wel bewuster. En ik vind het gewoon geweldig om mooie beelden te maken.”

Wie zou je weleens willen ontmoeten?

“Bruce Springsteen! Geen twijfel over mogelijk. Ik zie me nog zo zitten op mijn vijftiende. Als The River werd gedraaid, zat ik met mijn oor tegen de boxen. Zo verschrikkelijk mooi vond ik dat. Daarna verdween Bruce weer van mijn radar, maar rond de eeuwwisseling was ‘ie er weer. Trouwens, anderhalf jaar geleden was ik met een vriendin in New York, om te fotograferen en toen was ook de première van zijn Broadway show. We konden toen geen kaartjes krijgen, dus als die ontmoeting alsnog geregeld kan worden…”

Heb je al zomerplannen?

“Ik heb twee dochters en één van hen is nu in Zuid-Amerika. Met haar ga ik twee weken rondtrekken in Peru. We gaan onder andere het Andesgebergte in. De camera gaat natuurlijk mee.”

keyboard_arrow_up