Wat kun je na – of tijdens – je studie doen in de watersector? Via de Roadshow Water krijgen studenten en pas afgestudeerden antwoord op deze vraag. Het aanbod van activiteiten en kansen voor jongeren is namelijk breed, maar blijkt hen in de praktijk niet altijd te bereiken. Meer dan 50 opleidingen, studieverenigingen en career events hebben daarom afgelopen collegejaar de Roadshow Water op bezoek gehad. Vanwege het succes worden er ook voor 2017/2018 Roadshows door heel Nederland georganiseerd!

Wat biedt Roadshow Water?

Tijdens de Roadshow Water wordt voorlichting gegeven over het volgende:
– Studiebeurzen: het Ministerie van I&M werft waterambassadeurs door middel van studiebeurzen, die laten zien hoe aantrekkelijk de watersector is en met hun enthousiasme voor ‘olievlekwerking’ zorgen.
– Stages: de Waterkennisbank biedt een site aan die vraag en aanbod van stages in de watersector aan elkaar koppelt.
– Project van twee weken in het buitenland: Wetskills biedt een educatief programma aan van twee weken in het buitenland waarin Nederlandse en buitenlandse studenten/young professionals samenwerken aan water gerelateerde cases.
– Activiteiten rondom ‘Building with Nature’: Delta Talent biedt educatieve activiteiten aan rondom het thema ‘Building with Nature’.
– Netwerkplatform voor jongeren in de watersector: Jong KNW organiseert jaarlijks gezellige activiteiten waarin kennis en ervaringen over water worden gedeeld.
– 2-jarig traineeship in de Nederlandse watersector: het Nationaal Watertraineeship biedt een 2-jarig traineeship met een persoonlijk leiderschapsprogramma voor pas afgestudeerden in de Nederlandse watersector.
– 2-jarig traineeship in het buitenland: het Young Expert Programmes biedt een 2-jarig traineeship aan (water + food/agro) voor kandidaten die in het buitenland aan de slag willen.
– Werken bij de waterschappen: voorlichting over het werk van de waterschappen en excursies naar duurzame ontwikkelingen zoals de Energie- en Grondstoffenfabriek.

Gezamenlijk hebben deze organisaties een breed aanbod voor jongeren in verschillende fases van hun studie of carrière. Ons doel is om zo meer mensen te interesseren voor een carrière in de watersector! Ken jij nog organisaties die hierin geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met Ralph Wesseling (rwesseling@nationaalwatertraineeship.nl of 06-15134433) !

keyboard_arrow_up