Als strategisch omgevingsmanager bij Brabant Water bevind ik mij middenin een complexe, maatschappelijk omgeving waarbij door de omgeving vaak over ‘het probleem' noch ‘de oplossing' hetzelfde wordt gedacht. Toch moet er gezamenlijk een manier gevonden worden om schoon drinkwater nu en in de toekomst te waarborgen.

In deze functie valt veel samen van hetgeen waar ik mij tijdens mijn studietijd op heb gericht. Ik studeerde Milieu-maatschappijwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, waarna ik koos voor de master Environmental Sciences aan Wageningen University met als specialisatie Integrated Watermanagent. Vóór deze tijd ronde ik al de studie Communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht af. Met de focus op schone bronnen en bescherming vind ik nu binnen de afdeling Strategie & Beleid de uitdaging om afstemming met een veelvoud aan stakeholders te vinden; cruciaal voor het behoud van schone waterbronnen.

Wat een ingewikkelde taak, zo aan de start van mijn carrière in de waterwereld! Er bestaat een taoïstisch gezegde dat luidt ‘we kunnen onze weerspiegeling niet zien in stromend water'. Voor mij is het een reden om deel te nemen aan het Nationaal Watertraineeship; het laat mij stil staan bij de weg die ik afleg. Het geeft me een handvat om van een afstand naar mijzelf en situaties te kijken en goed te begrijpen wat er gebeurde en vooral, hoe hiervan te leren in de toekomst. Het leert me te handelen vanuit mijn kwaliteiten en deze kracht in te zetten voor de uitdagingen die op mijn pad komen.

 

keyboard_arrow_up