De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Ons verhaal

Het Nationaal Watertraineeship (NWT) is ontwikkeld door Human Capital Water & Delta (van het Netherlands Water Partnership, NWP) en H2O-job (het bemiddelingsbureau voor de watersector). Dat was in 2010. Inmiddels bestaan we meer dan vijf jaar en hebben we al meer dan 130 trainees geplaatst bij een grote diversiteit aan organisaties binnen de watersector.

Daar zijn we in geslaagd doordat we veel kennis van onderwijs, arbeidsmarkt en de watersector hebben. Maar misschien nog wel veel belangrijker: we hebben gewoon ontzettend veel plezier in wat we doen. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat we samen met de huidige én de voormalige watertrainees zo'n hechte club vormen.

Aantrekkelijker

Bij het werven van trainees richten we ons op high potentials: jonge, net afgestudeerde krachten met veel ambitie en enthousiasme voor de watersector. En dat is nodig ook, want de Nederlandse watersector heeft volop groeikansen, en om die te benutten, zijn goed geschoolde mensen nodig.

Om de instroom van gekwalificeerde mensen te vergroten, moet een loopbaan in de watersector aantrekkelijker worden gemaakt. Wij dragen ons steentje bij door jong talent een goede start binnen de watersector te geven. Dat is meteen het overkoepelende doel van het traineeship:

Middels traineeships wil het Nationaal Watertraineeship de zichtbaarheid van de watersector vergroten bij (technisch) jong talent en deze een goede start bieden.

Onderstaande introductiefilm geeft een beeld van de diversiteit en dynamiek in de watersector. Daar is veel divers talent voor nodig!

Filmpje Welkom in de Watersector

> Programma
Lees hier over het speciaal voor de watersector ontwikkelde programma van twee jaar.

> Onze trainees
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!

> Deelnemende organisaties
Door het hele land en vanuit alle hoeken van de watersector doen organisaties mee met het NWT! Ontmoet onze opdrachtgevers.

> Projecten
De trainees werken gezamenlijk aan uitdagende en diverse projecten van deelnemende organisaties. Lees hier de projectverslagen!

> Ontdek de sector
Ook netwerkorganisaties, politiek, congressen én beurzen vormen een actieve watersector in Nederland. Kennismaken met deze netwerken en belangrijke personen is ook onderdeel van het NWT.

> Mensen achter het NWT
Samenwerken staat centraal. Ontmoet het team, maar ook de trainers, partners en ambassadeurs.