Spring jij in de Noord-Hollandse waterwereld?

Klopt jouw waterhart sneller voor een carrière met aandacht voor de wateren van Noord-Holland? Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), een innovatief waterschap met grote uitdagingen en ambitie, nodigt enthousiaste en gedreven starters uit in uitdagende rollen in combinatie met het Nationaal Watertraineeship! Zij zoeken toptalenten die willen bijdragen aan de waterkwaliteit en -veiligheid in deze prachtige provincie.

 

Ben jij afgestudeerd en klaar om aan de slag te gaan? Maak je ambities waar in de waterwereld!

Ben jij bereid om via persoonlijke, professionele en vakinhoudelijke groei jouw carrière een kickstart te geven? Heb jij een passie voor water en ben je intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan de vraagstukken van deze tijd? Dan is het Nationaal Watertraineeship precies wat je zoekt.

De samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van o.a. klimaat, water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken vraagt het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang, je organisatie en de sector. Daarom brengt ons traineeship jong talent vanuit alle disciplines én diverse werkgevers over de volle breedte van de sector bij elkaar. In twee jaar tijd stomen we je klaar voor een betekenisvolle carrière als toonaangevende professional in de watersector. Je krijgt een unieke kans jouw talenten te ontwikkelen met een groep gelijkgestemde starters.

Het traineeship

Het Nationaal Watertraineeship is in 2010 gestart als initiatief van de watersector met de bedoeling jonge instroom te vergroten én hen een goede start mee te geven in de waterwereld. In dit vakinhoudelijk traineeship ga jij vanaf dag één aan de slag bij een organisatie die ertoe doet, in Noord-Holland! Hier werk je vier dagen per week om jouw vak te leren. Ons programma ondersteunt jou bij het verbinden met anderen en de bredere sector vanuit jouw unieke perspectief, vakgebied en organisatie.

De vrijdagen staan in het teken van jou! Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies en gastcolleges van vele experts. Je bezoekt organisaties, gaat op excursies en op meerdaagse activiteiten. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, ontwikkel je een brede blik en bouw je een uniek netwerk op.

Doorlopend zijn zo’n 120 trainees actief en werken we samen met ruim 80 organisaties in het werkveld. De deelnemende organisaties zijn heel divers. Dit zijn onder andere waterschappen, advies- en ingenieursbureaus, kennisinstellingen, ministeries, gemeenten, provincies en aannemers, door het hele land. Inmiddels zijn er ruim 400 alumni die nog altijd in goede verbinding met dit netwerk staan. Je staat er als trainee dan ook niet alleen voor; we zijn een actieve beweging, waar jij onderdeel van uit kunt gaan maken! 

 

Waar word jij trainee?

In een waterwereld die continu in ontwikkeling is, liggen continu diverse fraaie uitdagingen in het verschiet. Het HHNK is vastbesloten om in 2025 CO2-neutraal te zijn en speelt een cruciale rol in het beheer en de ontwikkeling van waterprojecten. Met 800 toegewijde medewerkers werken we samen met verschillende belanghebbenden, waaronder PWN, Rijkswaterstaat en gemeenten. HHNK houdt rekening met ieders belang, waarbij het algemeen belang altijd voorop staat.

Wat dacht je van trainee projectleider? In die rol ben jij de drijvende kracht achter uitdagende projecten binnen het investeringsprogramma Wateropgave. Je krijgt de kans zelfstandig met projecten aan het werk te gaan, vanuit gedegen ondersteuning op de achtergrond. Van omgevingsonderzoeken tot het concretiseren van ideeën tot solide projectplannen: je zult betrokken zijn bij het gehele proces. Je hebt contact met vele stakeholders binnen en buiten de organisatie, schuwt niet onbekenden aan te spreken en hebt een nieuwsgierige houding. Omarm jij uitdagende projecten met enthousiasme en eigenaarschap?

Of denk bijvoorbeeld aan de rol van Trainee in het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP)! Je werkt aan diverse dijkversterkingsprojecten en dit kan binnen diverse rollen. Denk aan organisatorisch (projectleiderschap) maar ook inhoudelijk vanuit rollen als technisch of omgevingsmanager. Spreekt de dynamiek van een projectorganisatie je aan en ben je sensitief voor (bestuurlijke) gevoeligheden? Zie jij draagvlak creëren zie als een uitdaging, zodat je in gezamenlijkheid tot goede plannen komt waarin ieders wensen vertegenwoordigd zijn? Een uitgelezen kans voor diegenen die houden van interactie en het vinden van oplossingen in complexe omgevingen!

Die passie voor de Noord-Hollandse watersector kun je ook binnen andere organisaties verwezenlijken met het Nationaal Watertraineeship. Wat dacht je van Waternet in Amsterdam, het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de gehele waterkringloop? Of van PWN, dat in de provincie betrouwbaar drinkwater en veerkrachtige natuur realiseren?

Neem contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken. Wij kijken uit naar jouw bijdrage aan de toekomst van waterbeheer in Noord-Holland! 🌊💙

 

Je kunt verder informeren bij Renée Vergouwe: Renee@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 396 92 538.

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Techniek Civiel

“Als Trainee Techniek Civiel ontwikkel je binnen het team Engineering integrale ontwerpen en technische oplossingen, en groei je onder begeleiding van senior adviseurs uit tot een zelfstandig projectleider.”    …
Lees meer

Trainee Duurzaam Stedelijk Waterbeheer

Noordoost-Nederland opgelet! Gemeente Eemsdelta zoekt een daadkrachtige, communicatieve trainee om de duurzame ontwikkeling van Stedelijk Water mee vorm te geven. Werk jij oplossingsgericht, en ben je een echte samenwerker?  …
Lees meer
Logo watersplash orange and blue with company name
keyboard_arrow_up