Spring jij in de Noord-Hollandse waterwereld?

Klopt jouw waterhart sneller voor een carrière met aandacht voor de wateren van Noord-Holland? Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), een innovatief waterschap met grote uitdagingen en ambitie, nodigt enthousiaste en gedreven starters uit in uitdagende rollen in combinatie met het Nationaal Watertraineeship! Zij zoeken toptalenten die willen bijdragen aan de waterkwaliteit en -veiligheid in deze prachtige provincie.

Jouw bijdrage

In een waterwereld die continu in ontwikkeling is, liggen continu diverse fraaie uitdagingen in het verschiet. Het HHNK is vastbesloten om in 2025 CO2-neutraal te zijn en speelt een cruciale rol in het beheer en de ontwikkeling van waterprojecten. Met 800 toegewijde medewerkers werken we samen met verschillende belanghebbenden, waaronder PWN, Rijkswaterstaat en gemeenten. HHNK houdt rekening met ieders belang, waarbij het algemeen belang altijd voorop staat.

Wat dacht je van trainee projectleider? In die rol ben jij de drijvende kracht achter uitdagende projecten binnen het investeringsprogramma Wateropgave. Je krijgt de kans zelfstandig met projecten aan het werk te gaan, vanuit gedegen ondersteuning op de achtergrond. Van omgevingsonderzoeken tot het concretiseren van ideeën tot solide projectplannen: je zult betrokken zijn bij het gehele proces. Je hebt contact met vele stakeholders binnen en buiten de organisatie, schuwt niet onbekenden aan te spreken en hebt een nieuwsgierige houding. Omarm jij uitdagende projecten met enthousiasme en eigenaarschap?

Of denk bijvoorbeeld aan de rol van Trainee in het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP)! Je werkt aan diverse dijkversterkingsprojecten en dit kan binnen diverse rollen. Denk aan organisatorisch (projectleiderschap) maar ook inhoudelijk vanuit rollen als technisch of omgevingsmanager. Spreekt de dynamiek van een projectorganisatie je aan en ben je sensitief voor (bestuurlijke) gevoeligheden? Zie jij draagvlak creëren zie als een uitdaging, zodat je in gezamenlijkheid tot goede plannen komt waarin ieders wensen vertegenwoordigd zijn? Een uitgelezen kans voor diegenen die houden van interactie en het vinden van oplossingen in complexe omgevingen!

Het programma van het Nationaal Watertraineeship:

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Ben jij klaar om je carrière te starten bij HHNK en een verschil te maken in de watersector van Noord-Holland? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar info@nationaalwatertraineeship.nl. Je kunt verder informeren bij Renée Vergouwe: Renee@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 396 92 538.

Verder kijken in Noord-Holland?

Die passie voor de Noord-Hollandse watersector kun je ook binnen andere organisaties verwezenlijken met het Nationaal Watertraineeship. Wat dacht je van Waternet in Amsterdam, het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de gehele waterkringloop? Of van PWN, dat in de provincie betrouwbaar drinkwater en veerkrachtige natuur realiseren?

Neem contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken. Wij kijken uit naar jouw bijdrage aan de toekomst van waterbeheer in Noord-Holland! 🌊💙

 

 

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Hoogwaterbeschermingsprogramma

Nederland is door zijn bijzondere ligging een echt waterland. Ons land staat daarom wereldwijd hoog aangeschreven om zijn waterkennis. Gepassioneerde en goed opgeleide professionals maken het verschil in de watersector…
Lees meer

Trainee Grondwater en Bemalingen

Engineers met vernieuwingskracht die praktische en innovatieve oplossingen ontwikkelen op het gebied van civiele en bouwtechnische constructies en waterbouw. Wij staan voor goed maakbare en uitvoerbare ontwerpen. Ze hebben een…
Lees meer

Trainee Techniek

Ben jij klaar om aan de slag te gaan en een verschil te maken in de wereld van water? Het traineeship biedt jou de unieke kans om je talenten te…
Lees meer
Logo watersplash orange and blue with company name
keyboard_arrow_up