Trainee Hoogwaterbeschermingsprogramma

Kan jij zaken vanuit meerdere invalshoeken benaderen en vindt het leuk om mensen te verbinden? Dan ben jij waarschijnlijk goed in staat de belangen te behartigen van het Hoogheemraadschap, natuurlijk in samenwerking met andere interne en externe belanghebbenden!

Jouw bijdrage

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: een innovatief waterschap, ambitieus met grote uitdagingen in beheer en ontwikkeling. Ten dienste aan de samenleving. Kwaliteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid staan hoog in het vaandel. In 2025 zijn we CO2 neutraal. Elke dag werken 800 medewerkers aan de bescherming van het land en de kwaliteit van het oppervlaktewater. Bij een (dreigende) crisis pakt de crisisbeheersingsorganisatie de regie. Iedere HHNK’er kan daarin een taak krijgen. We werken nauw samen met andere instanties die met water te maken hebben, zoals PWN, Rijkswaterstaat, de provincie Noord- Holland, de gemeenten, LTO, ondernemers, bewoners, (sport)vissers, schaatsers en natuurbeschermers. HHNK houdt rekening met ieders belang en het algemeen belang staat voorop.

Jouw team 

HHNK heeft plek voor twee trainees bij het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Wij hebben diverse dijkversterkingsprojecten binnen dit programma en willen graag de ruimte bieden aan trainees om zichzelf verder te ontwikkelen op diverse rollen binnen het model van Integraal Project Management (IPM). Wij kunnen zowel inhoudelijk als organisatorisch een mooie uitdaging bieden. Organisatorisch betekent leren organiseren (projectleiderschap) en inhoudelijk op zowel het gebied van dijkversterking als op de verantwoordelijkheidsgebieden van het IPM-model, zoals omgevingsmanagement of technisch management etc.

Eisen:

  • Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding en hebt affiniteit met waterveiligheidsvraagstukken. Wij kijken met een brede blik naar studierichtingen zoals civiele techniek, watermanagement, fysische geografie of een andere relevante studierichting.
  • Je bent een enthousiaste en resultaatgerichte professional, die het best tot zijn/haar recht komt in de dynamiek van een projectorganisatie.
  • Je bent communicatief vaardig. Dit wil zeggen, je legt gemakkelijk contact en bent in staat anderen mee te nemen in je enthousiasme.
  • Je hebt van nature een nieuwsgierige houding en je deelt graag jouw kennis en ervaring met collega’s.
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Dit betekent ook sensitiviteit voor (in)formele regels en gevoeligheden binnen en buiten de organisatie.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship:

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Maarten, Maarten@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 342 17 207

 

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Hoogwaterbeschermingsprogramma

Nederland is door zijn bijzondere ligging een echt waterland. Ons land staat daarom wereldwijd hoog aangeschreven om zijn waterkennis. Gepassioneerde en goed opgeleide professionals maken het verschil in de watersector…
Lees meer

Trainee Grondwater en Bemalingen

Engineers met vernieuwingskracht die praktische en innovatieve oplossingen ontwikkelen op het gebied van civiele en bouwtechnische constructies en waterbouw. Wij staan voor goed maakbare en uitvoerbare ontwerpen. Ze hebben een…
Lees meer

Trainee Techniek

Ben jij klaar om aan de slag te gaan en een verschil te maken in de wereld van water? Het traineeship biedt jou de unieke kans om je talenten te…
Lees meer
Logo watersplash orange and blue with company name
keyboard_arrow_up