Trainee Hoogwaterbeschermingsprogramma

Ben je enthousiast, pro-actief, resultaatgericht, en heb je affiniteit met waterveiligheidsvraagstukken? Word dan trainee Hoogwaterbeschermingsprogramma bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier!

Jouw bijdrage

HHNK heeft het projectmanagement op zich genomen voor een kennisuitwisselingsproject, waarin de waterschappen samenwerken met Rijkswaterstaat, kennisinstituten en private partijen om de kennis en ervaring te bundelen, van elkaar te leren en tot actie te komen. Het gaat om de aanpak van de (veiligheids)opgaven van de kunstwerken, zoals sluizen, in de primaire waterkeringen (zeedijken en in de grote rivieren). Deze kunstwerken zullen weer aan de nieuwe veiligheidscriteria moeten voldoen. Bij elkaar opgeteld een grote opgave van honderden kunstwerken. Per kunstwerk verschilt echter de aanpak, de opgave en de omvang van de investering sterk. Toch zijn er ook mogelijkheden om deze kunstwerken juist gecombineerd aan te bieden aan de markt. Daar zit mede de uitdaging van het innovatieproject ‘Samenwerken aan Kunstwerken’.

Binnen dit project is er ruimte voor 2 trainees die hiermee aan de slag kunnen. We kunnen zowel inhoudelijk als organisatorisch een mooie uitdaging bieden. Organisatorisch betekent leren organiseren (projectleiderschap), bijvoorbeeld werksessie met experts en adviseren op basis van input van experts.

Wie ben jij?

• Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding en hebt affiniteit met waterveiligheidsvraagstukken. Wij kijken met een brede blik naar studierichtingen zoals civiele techniek, watermanagement, fysische geografie of een andere relevante studierichting.
• Het is een pre als je over voldoende kennis van kunstwerken beschikt om te begrijpen én samen te vatten wat de echte experts vertellen.
• Je bent een enthousiaste, pro-actieve en resultaatgerichte professional, en komt het best tot je recht in de dynamiek van een projectorganisatie.
• Je werkt samen met een team van professionals en je wordt begeleid door een kernteam-lid. Je kunt daarnaast goed zelfstandig werken en weet op juiste moment anderen in te schakelen.
• Je bent communicatief vaardig. Dit wil zeggen, je legt gemakkelijk contact en bent in staat anderen mee te nemen in je enthousiasme.
• Je hebt van nature een nieuwsgierige houding en wil graag kennis en ervaring ophalen en delen met collega’s.

Waar kun je ons mee verrassen?

• Je kunt zaken vanuit meerdere invalshoeken benaderen en vindt het leuk om mensen te verbinden. Hierdoor ben je goed in staat de belangen te behartigen van het hoogheemraadschap in de samenwerking met andere interne en externe
belanghebbenden.
• Je hebt gevoel voor bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Dit betekent ook sensitiviteit voor (in)formele regels en gevoeligheden binnen en buiten de organisatie.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Renée Vergouwe, renee@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar + 31 6 396 92 538.

 

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Grondwater en Bemalingen

Engineers met vernieuwingskracht die praktische en innovatieve oplossingen ontwikkelen op het gebied van civiele en bouwtechnische constructies en waterbouw. Wij staan voor goed maakbare en uitvoerbare ontwerpen. Ze hebben een…
Lees meer

Trainee Techniek

Ben jij klaar om aan de slag te gaan en een verschil te maken in de wereld van water? Het traineeship biedt jou de unieke kans om je talenten te…
Lees meer

Trainee Projectbeheersing

Ben jij klaar voor deze uitdagende rol waarin jouw expertise het verschil maakt? De werkplek  Als trainee projectbeheersing ben jij samen met jouw team de drijvende kracht achter de afdeling…
Lees meer
Logo watersplash orange and blue with company name
keyboard_arrow_up