“Transformeer ideeën tot realiteit! Als trainee Plan- en Gebiedsontwikkelaar ontwikkel jij je expertise in complex projectmanagement en omgevingscommunicatie, en bouw jij mee aan een duurzame toekomst.”

 

Ben jij afgestudeerd en klaar om aan de slag te gaan? Maak je ambities waar in de waterwereld!

Ben jij bereid om via persoonlijke, professionele en vakinhoudelijke groei jouw carrière een kickstart te geven? Heb jij een passie voor water en ben je intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan de vraagstukken van deze tijd? Dan is het Nationaal Watertraineeship precies wat je zoekt.

De samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van o.a. klimaat, water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang, je organisatie en de sector. Daarom brengt ons traineeship jong talent vanuit alle disciplines én diverse werkgevers over de volle breedte van de sector bij elkaar. In twee jaar tijd stomen we je klaar voor een betekenisvolle carrière als toonaangevende professional in de watersector. Je krijgt een unieke kans jouw talenten te ontwikkelen met een groep gelijkgestemde starters.

Het traineeship

Het Nationaal Watertraineeship is in 2010 gestart als initiatief van de watersector met de bedoeling jonge instroom te vergroten én hen een goede start mee te geven in de waterwereld. In dit vakinhoudelijk traineeship ga jij vanaf dag één aan de slag bij bij Teunesen Zand & Grint B.V. Hier werk je vier dagen per week in de praktijk om jouw vak te leren. Ons programma helpt je daarnaast om je vanuit jouw persoon, jouw vak, jouw organisatie, te verbinden aan anderen en aan de grotere sector om je heen.

De vrijdagen staan in het teken van jou! Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies en gastcolleges van vele experts. Je bezoekt organisaties, gaat op excursies en op meerdaagse activiteiten. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, ontwikkel je een brede blik en bouw je een uniek netwerk op.

Doorlopend zijn zo’n 120 trainees actief en werken we samen met ruim 80 organisaties in het werkveld. De deelnemende organisaties zijn heel divers. Dit zijn onder andere waterschappen, advies- en ingenieursbureaus, kennisinstellingen, ministeries, gemeenten, provincies en aannemers, door het hele land. Inmiddels zijn er ruim 400 alumni die nog altijd in goede verbinding met dit netwerk staan. Je staat er als trainee dan ook niet alleen voor; we zijn een actieve beweging, waar jij onderdeel van uit kunt gaan maken!

Trainee Plan- en Gebiedsontwikkelaar

Als Trainee Plan- en Gebiedsontwikkelaar speel je een cruciale rol in het omzetten van ideeën naar concrete projecten met een positieve impact op de leefomgeving. Je werkt nauw samen met diverse stakeholders om plannen te realiseren en leert verschillende aspecten van gebieds- en planontwikkeling kennen, zoals het identificeren van kansen, het omgaan met ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen, en het verbinden van partijen. In twee jaar ontwikkel je vaardigheden in project- en omgevingsmanagement, doe je relevante beleidskennis op voor gebiedsontwikkeling, en raak je beter bekend met zandwinningsprojecten. Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding, interesse in complex projectmanagement & omgevingscommunicatie en goede netwerkvaardigheden. Daarnaast wil je je verdiepen in relevant beleid en procedures. De rol biedt verantwoordelijkheid, ruimte voor eigen inzichten en innovatie binnen een gezonde onderneming.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Bart van de Ven: 06 34 21 88 69

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Waterkwaliteit

“Ben jij een energieke, leergierige junior met maximaal een jaar werkervaring? Sta je te trappelen om te leren, wil je je ontwikkelen, ben je dapper genoeg om daarvoor ook aan…
Lees meer

Trainee Grondwater

“Als Trainee Grondwater werk je in het team Assetbeheer, waar je met 20 collega’s samenwerkt aan het maken en bewaken van de meerjarenplannen voor het beheer van de ondergrondse infrastructuur…
Lees meer
Logo watersplash orange and blue with company name
keyboard_arrow_up