Trainee Projectbeheersing

Bij Delfland zorgen we voor droge voeten, stevige dijken en schoon water. Met de nieuwste  technologie dragen wij zorg voor een ruim 730 jaar oude infrastructuur. Tussen firewalls en waterkeringen werken aan grote projecten en pilots. Er gebeurt ontzettend veel binnen Delfland. Dat maakt het zo’n spannende en uitdagende werkomgeving.

Jouw bijdrage

Als trainee projectbeheersing ben je gedurende twee jaar werkzaam bij het projectenbureau van het Hoogheemraadschap van Delfland en volg je 1 dag in de week (op de vrijdag) een opleiding bij het Nationaal Watertraineeship. Het projectenbureau is als opdrachtnemer verantwoordelijk voor het voorbereiden en realiseren van projectopdrachten en het leveren van advies op de haalbaarheid en maakbaarheid van toekomstige renovaties, nieuwe werken en waterkeringen. Projectbeheersing stuurt op drie hoofdpijlers: financiën, planning en risicomanagement. Zo borgen we de integrale kwaliteit en zorgen we ervoor dat projecten voorspelbaar, navolgbaar en uniform kunnen worden uitgevoerd.

Jouw team

Als trainee ga je aan de slag bij een projectteam bij het projectenbureau en leer je stap voor stap de kneepjes van het vak. Ook is er ruimte voor ideeën, innovatie en procesoptimalisatie binnen de overkoepelende vakgroep projectbeheersing waar je te zijner tijd een eigen verbetertraject zou kunnen leiden. Na twee jaar voldoe je als volwaardig adviseur  projectbeheersing en heb je je ontwikkeld op één van de drie hoofdpijlers; wellicht houd je iedereen scherp met je excellente planningsskills, leid je risicosessies of bespaar je ons een ton met goed financieel inzicht. Aan jou de keus!

Wie ben jij?

  • je beschikt over een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van watermanagement, bedrijfskunde of beleid, (technische) bestuurskunde of een vergelijkbare studierichting.
  • Je hebt maximaal 2 jaar werkervaring.
  • Je hebt een analytisch vermogen, een gestructureerde en nauwkeurige manier van werken.
  • Je bent bevlogen, ontwikkelgericht, en hebt sterke communicatieve- en digitale vaardigheden

Dit bieden we jou?

Vanaf april 2023 (maar je kan ook eerder bij ons in dienst komen) volg je gedurende 2 jaar het traineeship ontwikkelprogramma bij het Nationaal Watertraineeship. Het traineeship biedt zowel inhoudelijke verdieping als volop ruimte voor persoonlijke groei. De waterschappen hebben een grote taak en staan voor serieuze uitdagingen in de komende jaren waarbij talentvolle en ambitieuze mensen hard nodig zijn. Mensen zoals jij!

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Reageren doe je direct bij het Hoogheemraadschap via deze link: https://www.hhdelfland.nl/werken-bij-delfland/vacatures/trainee-projectbeheersing/

 

Solliciteren doe je doormiddel van het versturen van je CV, diploma, cijferlijst, motivatie en een foto van jezelf naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacature

Trainees samen op het strand

Trainee Klimaatadaptatie

WDODelta zoekt een trainee met kennis van watermanagement, planologie, klimaatwetenschappen, aardwetenschappen of vergelijkbaar. Je hebt ervaring met het zelfstandig uitvoeren van een project in de rol van projectleider met collega’s…
Lees meer

Trainee Technisch Management

Bij Delfland zorgen we voor droge voeten, stevige dijken en schoon water. Met de nieuwste technologie dragen wij zorg voor een ruim 730 jaar oude infrastructuur. Tussen firewalls en waterkeringen…
Lees meer