Ben jij klaar voor deze uitdagende rol waarin jouw expertise het verschil maakt?

De werkplek 

Als trainee projectbeheersing ben jij samen met jouw team de drijvende kracht achter de afdeling Projectrealisatie. Deze afdeling zorgt voor het uitvoeren van alle projecten van ons waterschap. We zijn verantwoordelijk voor de aanleg, herinrichting en renovatie van assets op het gebied van watersysteem, waterveiligheid en waterketen. Het uitvoeren van deze projecten gebeurt volgens het principe van integraal projectmanagement (IPM). We werken daarbij nauw samen met onze partners en stakeholders, bijvoorbeeld in bouwteams.

Je komt op een fijne werkplek in een enthousiaste en groeiende afdeling met uitdagende werkzaamheden. Een dienstverband voor de periode van 2 jaar in combinatie met het Nationaal Watertraineeship, met uitzicht op een vast dienstverband.

Jouw bijdrage 

Jij gaat o.a. werken aan belangrijke projecten binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Hierbij vervul je een cruciale rol, want als projectbeheerser ben je verantwoordelijk voor het optimaal inrichten en faciliteren van de projecten. Denk hierbij aan tijd, planning, financiën, budget, scope, kwaliteit, informatie en risicobeheersing.

Je zult daarbij vaak samenwerken met de projectmanager en de andere adviseurs projectbeheersing. In het begin zal je samen met hen verantwoordelijk zijn voor voortgangsrapportages en projectdocumentatie, naar verloop van tijd krijg je deze verantwoordelijkheid voor projecten zelf. In jouw rol voorzie je het projectteam dus van cruciale informatie! Je kijkt actief mee vooruit tot het einde van de projectfase en stuurt projecten waar nodig bij.

Jouw rol vereist meer dan alleen het op orde hebben van gegevens; het vraagt om leiderschap en effectieve besluitvorming om het succes van de projecten te waarborgen. Maar natuurlijk word niet van je verwacht dat je dit vanaf moment één al kunt. Je kijkt mee met de leidinggevende die het team sturen en leert zo deze rol zelf uitoefenen.

Wie we zoeken

  • Je hebt een afgeronde hbo/wo-opleiding.
  • Je hebt interesse in projecten en je wilt leren over verschillende fasen van multidisciplinaire infrastructurele projecten.
  • Je bent een teamspeler, resultaatgerichtheid en kunt in scenario’s denken.
  • Je bent analytisch vaardig, neemt initiatief en stelt je daarbij onafhankelijk, integer en verantwoordelijk op.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship:

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Bart van de Ven, Bart@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 34218869

 

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Hoogwaterbeschermingsprogramma

Nederland is door zijn bijzondere ligging een echt waterland. Ons land staat daarom wereldwijd hoog aangeschreven om zijn waterkennis. Gepassioneerde en goed opgeleide professionals maken het verschil in de watersector…
Lees meer

Trainee Grondwater en Bemalingen

Engineers met vernieuwingskracht die praktische en innovatieve oplossingen ontwikkelen op het gebied van civiele en bouwtechnische constructies en waterbouw. Wij staan voor goed maakbare en uitvoerbare ontwerpen. Ze hebben een…
Lees meer

Trainee Techniek

Ben jij klaar om aan de slag te gaan en een verschil te maken in de wereld van water? Het traineeship biedt jou de unieke kans om je talenten te…
Lees meer
Logo watersplash orange and blue with company name
keyboard_arrow_up