“Ben jij klaar voor deze uitdagende rol waarin jouw expertise het verschil maakt?”

 

 

Ben jij afgestudeerd en klaar om aan de slag te gaan? Maak je ambities waar in de waterwereld!

Ben jij bereid om via persoonlijke, professionele en vakinhoudelijke groei jouw carrière een kickstart te geven? Heb jij een passie voor water en ben je intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan de vraagstukken van deze tijd? Dan is het Nationaal Watertraineeship precies wat je zoekt.

De samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van o.a. klimaat, water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken vraagt het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang, je organisatie en de sector. Daarom brengt ons traineeship jong talent vanuit alle disciplines én diverse werkgevers over de volle breedte van de sector bij elkaar. In twee jaar tijd stomen we je klaar voor een betekenisvolle carrière als toonaangevende professional in de watersector. Je krijgt een unieke kans jouw talenten te ontwikkelen met een groep gelijkgestemde starters.

Het traineeship

Het Nationaal Watertraineeship is in 2010 gestart als initiatief van de watersector met de bedoeling jonge instroom te vergroten én hen een goede start mee te geven in de waterwereld. In dit vakinhoudelijk traineeship ga jij vanaf dag één aan de slag bij een organisatie die ertoe doet! Hier werk je vier dagen per week in de praktijk om jouw vak te leren. Ons programma helpt je daarnaast om je vanuit jouw persoon, jouw vak, jouw organisatie, te verbinden aan anderen en aan de grotere sector om je heen.

De vrijdagen staan in het teken van jou! Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies en gastcolleges van vele experts. Je bezoekt organisaties, gaat op excursies en op meerdaagse activiteiten. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, ontwikkel je een brede blik en bouw je een uniek netwerk op.

Doorlopend zijn zo’n 120 trainees actief en werken we samen met ruim 80 organisaties in het werkveld. De deelnemende organisaties zijn heel divers. Dit zijn onder andere waterschappen, advies- en ingenieursbureaus, kennisinstellingen, ministeries, gemeenten, provincies en aannemers, door het hele land. Inmiddels zijn er ruim 400 alumni die nog altijd in goede verbinding met dit netwerk staan. Je staat er als trainee dan ook niet alleen voor; we zijn een actieve beweging, waar jij onderdeel van uit kunt gaan maken!

 

Trainee Projectbeheersing

Als trainee projectbeheersing ben jij samen met jouw team de drijvende kracht achter de afdeling Projectrealisatie. Deze afdeling zorgt voor het uitvoeren van alle projecten van ons waterschap. We zijn verantwoordelijk voor de aanleg, herinrichting en renovatie van assets op het gebied van watersysteem, waterveiligheid en waterketen. Het uitvoeren van deze projecten gebeurt volgens het principe van integraal projectmanagement (IPM). We werken daarbij nauw samen met onze partners en stakeholders, bijvoorbeeld in bouwteams.

Je komt op een fijne werkplek in een enthousiaste en groeiende afdeling met uitdagende werkzaamheden. Een dienstverband voor de periode van 2 jaar in combinatie met het Nationaal Watertraineeship, met uitzicht op een vast dienstverband.  Jij gaat o.a. werken aan belangrijke projecten binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Hierbij vervul je een cruciale rol, want als projectbeheerser ben je verantwoordelijk voor het optimaal inrichten en faciliteren van de projecten. Denk hierbij aan tijd, planning, financiën, budget, scope, kwaliteit, informatie en risicobeheersing. Je zult daarbij vaak samenwerken met de projectmanager en de andere adviseurs projectbeheersing.

In het begin zal je samen met hen verantwoordelijk zijn voor voortgangsrapportages en projectdocumentatie, naar verloop van tijd krijg je deze verantwoordelijkheid voor projecten zelf. In jouw rol voorzie je het projectteam dus van cruciale informatie! Je kijkt actief mee vooruit tot het einde van de projectfase en stuurt projecten waar nodig bij.

Jouw rol vereist meer dan alleen het op orde hebben van gegevens; het vraagt om leiderschap en effectieve besluitvorming om het succes van de projecten te waarborgen. Maar natuurlijk word niet van je verwacht dat je dit vanaf moment één al kunt. Je kijkt mee met de leidinggevende die het team sturen en leert zo deze rol zelf uitoefenen.

 

  • Je hebt een afgeronde hbo/wo-opleiding.
  • Je hebt interesse in projecten en je wilt leren over verschillende fasen van multidisciplinaire infrastructurele projecten.
  • Je bent een teamspeler, resultaatgerichtheid en kunt in scenario’s denken.
  • Je bent analytisch vaardig, neemt initiatief en stelt je daarbij onafhankelijk, integer en verantwoordelijk op.

Neem contact op met Bart van de Ven, Bart@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 34218869

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl

Meer vacatures

Trainee Techniek Civiel

“Als Trainee Techniek Civiel ontwikkel je binnen het team Engineering integrale ontwerpen en technische oplossingen, en groei je onder begeleiding van senior adviseurs uit tot een zelfstandig projectleider.”    …
Lees meer

Trainee Duurzaam Stedelijk Waterbeheer

Noordoost-Nederland opgelet! Gemeente Eemsdelta zoekt een daadkrachtige, communicatieve trainee om de duurzame ontwikkeling van Stedelijk Water mee vorm te geven. Werk jij oplossingsgericht, en ben je een echte samenwerker?  …
Lees meer
Logo watersplash orange and blue with company name
keyboard_arrow_up