De toekomst van glyfosaat

Dit project onderzoekt de vraag of de landbouw zonder het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat kan. Met de goedkeuring van glyfosaat in de EU die eindigt in december 2023 en een recente stemming die geen duidelijke meerderheid opleverde voor verlenging, is het debat intensiever geworden. CLM, een organisatie voor duurzame landbouw, wil een literatuurstudie uitvoeren en de visies van verschillende belanghebbenden verkennen, waaronder boeren, waterschappen en andere landbouwgerelateerde partijen. Het project beoogt alternatieven te onderzoeken, de effecten op het milieu te analyseren en meningen over de mogelijke schadelijke gevolgen te verzamelen. Het uiteindelijke doel is een beter inzicht te krijgen in de haalbaarheid van glyfosaatvrije landbouw en mogelijke vervangende methoden.

Projectleider:

Hugo Bosland

Projectleden:

Simone Runtulalo
Sophie Luijendijk
Thijs Blom

Andere projecten

Bevorderen van Diversiteit, Inclusie en Gelijkheid: van toolkit naar training
DIG in de Watersector is een initiatief dat de watersector diverser en inclusiever wil maken. Opgericht in 2021, organiseert de…
Projectleider: Aisha Maeda
Bekijk project
Basiskwaliteit Natuur in Utrecht
Dit project in de gemeente Utrecht focust op het integreren van het Basiskwaliteit Natuur (BKN) principe in diverse stadsontwikkelingsprojecten op…
Projectleider: Bart Berlee
Bekijk project
Sterke dijken, natuurlijke oplossingen: nature-based solutions in waterveiligheidsprojecten
Dit project richt zich op het in kaart brengen van Nature-based Solutions in dijkverbeteringsprojecten in Nederland. Aangezien meer dan 50%…
Projectleider: Kim Molag
Bekijk project
keyboard_arrow_up