Bezoek aan het Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen

Themadag traineeship – Voor het Nationaal Water- en Bodemtraineeship gaf onder andere Melissa Kashiku van Hoorn in het Stichting Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen een workshop over Klimaatadaptatie, bodem en water. En over hoe deze thema’s geagendeerd en besproken worden in de politiek bestuurlijke omgeving. Ook vertelde zij over de integraliteit van deze onderwerpen in het werk van waterbeheerders in Nederland zoals de waterschappen. Met een stuk historie over hoe wij in ons #deltaland waterbeheer in ons DNA hebben zitten. Ooit waren we waterbeheersers, toen waterbeheerders en nu passen we ons aan: klimaatadaptatie. Waarbij water & bodem sturend zijn in de ruimtelijke ontwikkeling van ons land! “Het was geweldig om te zien hoe young-professionals van het Nationaal Watertraineeship zoveel kennis over en strategisch inzicht hebben in wat er nodig is voor een bestendige inrichting van ons land. Bedankt dat ik voor en mét jullie mocht spreken. Nederland heeft jullie nodig!” Aldus Melissa.

Voor de tweede groep was er een stadswandeling onder begeleiding van Govert Geldof. Expert rondom complexe vraagstukken en heeft veel kennis van water- en bodemvraagstukken. Hij nam een aantal van de trainees mee naar het holografisch punt in Gouda en heeft prachtig vertelt hoe praktijkkennis en theorie bij elkaar komen.

Voor de derde groep was er een interactieve sessie in de Experience Bodemdaling gegeven door Corné Nijburg. Hij is directeur van Het Kenniscentrum Bodemdaling en Funderingen. Aan de hand van de interactieve input van kaarten en video’s ging hij de discussie aan met de #trainees.

Naast het inhoudelijke programma is het een mooie dag voor #verbinding en sociale interactie tussen alle lichtingen!

 

Wil jij ook een keer mee op excursie met het Nationaal Water- en Bodemtraineeship? Houd dan de website en/of socials in de gaten en meld je aan!

 

 

Logo watersplash orange and blue with company name

Meer Nieuws

NIEUW!! NATIONAAL TRAINEESHIP LANDELIJK GEBIED

Meld je nu aan voor het Nationaal Traineeship Landelijk Gebied. We hebben twee informatiebijeenkomsten georganiseerd waar geïnteresseerde opdrachtgevers kennis kunnen maken en vragen kunnen stellen over het programma en alle…
Lees meer
keyboard_arrow_up