COALITIES: samenwerken in een nieuw jasje

Nieuw bij het traineeship zijn de coalities waarin de trainees met anderen gaan samenwerken. In het programma staat werken met nieuwe vaardigheden, over grenzen heen werken, complexiteit aangrijpen en netwerken centraal.

Dit hechte netwerk van talent dat over grenzen heen werkt en vanuit verschillende organisaties integraal naar klimaat-, en watervraagstukken kijkt, zorgt voor nieuwe samenwerkingsverbanden en verrassende oplossingen voor een duurzame toekomst. Coalities dragen bij aan deze nieuwe manier van werken, denken en leren.

Een coalitie is werkgroep rondom één thema. Dit thema is relevant aan de water, bodem en/of energie sector. Het doel van de coalities is het verbinden, netwerken en langdurig samenwerken in en met de sector. Hierin is ruimte voor individuele wensen en geeft inzichten voor toekomstige werkplekken nadat het Nationaal Water-, Bodem en Energietraineeship is afgerond.

Coalities geven de trainees een kijkje in ons netwerk van senioren, alumni trainees en andere geïnteresseerden. Zij ervaren de mogelijkheden binnen dit netwerk en zien wat er voort kan komen in de sector op eigen initiatief en door gebruik te maken van je netwerk. Dit geeft de trainees vertrouwen in de toekomst. Er zijn zoveel mogelijkheden! Binnen je eigen organisatie waar je werkzaam bent maar ook zeker daarbuiten.

In oktober 2021 zijn de coalities geïntroduceerd bij de groepen NT21 en NT22 door directeur Jaap Feil en Talentmanager Saskia van Otterloo. De afgelopen maanden is er door de trainees hard gewerkt aan zeer verschillende maar allemaal mooie coalities. In het nieuwe jaar pakken we door en worden ook de nieuwste groepen trainees betrokken bij de coalities.

Een goed voorbeeld van een mooie integrale coalitie is de coalitie: de Wijk van de Toekomst. Water, bodem en energie thema’s komen in deze coalitie samen. Iedere coalitie heeft een eigen doel dus het resultaat zal per coalitie verschillen. In de nabije toekomst is er de droom dat er uit de coalities prachtige initiatieven zullen voortkomen, die wellicht ook een plek krijgen op het kennisevent, of een op zichzelf staand (online)event.

Logo watersplash orange and blue with company name

Meer Nieuws

NIEUW!! NATIONAAL TRAINEESHIP LANDELIJK GEBIED

Meld je nu aan voor het Nationaal Traineeship Landelijk Gebied. We hebben twee informatiebijeenkomsten georganiseerd waar geïnteresseerde opdrachtgevers kennis kunnen maken en vragen kunnen stellen over het programma en alle…
Lees meer

Interview met trainee: Teun Hanzen 

Welk werk doe je momenteel en met welk thema houd je je bezig?   Ik voer bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) diverse werkzaamheden uit. Ik werk twee dagen in de week…
Lees meer
keyboard_arrow_up