Covid Team Special

Hoe blijven we in deze tijd als team en medewerkers verbonden met elkaar? Als trainers en coaches van het traineeship horen Angelique de Laat en Eveline van der Giessen deze vraag steeds vaker. En ‘achter’ deze actuele vraag schuilt een steeds groter wordende behoefte. Een behoefte aan verbinding en verbondenheid met collega’s èn de organisatie waar we voor werken. Angelique en Eveline hebben hiervoor een prachtig programma ontwikkeld die inspeelt op deze behoefte, de Covid Team Special!

We horen de behoefte aan meer en ander contact niet alleen van de trainees, die vaak nog alleen wonen of zijn begonnen in hun nieuwe baan op ‘afstand’. In het algemeen is er grote behoefte aan ander contact dan alleen de online meetings. Die zich kenmerken door de efficiëntie en waarin vooral over de inhoud van het werk wordt gesproken. Echter, vele organisaties in de water-, bodem en energiesector zullen voorlopig nog het thuiswerk beleid volgen. Met alle impact van dien.

Naast de veel voordelen, die intussen bekend zijn, zorgt het ook voor nadelen. En deze worden steeds meer zichtbaar hoe langer de tijd duurt. Medewerkers verliezen het contact met hun collega’s en de verbinding met de rest van de organisatie. Iedereen weet steeds minder goed van elkaar waar ze mee bezig is. Even kort met elkaar sparren en nieuwe ideeën bedenken is er niet meer bij. En dan hebben we het nog niet eens over de zichtbaarheid van onze persoonlijke bijdrage aan het grotere geheel. En misschien nog wel veel belangrijker, onderschatten we niet het effect van zaken die nu niet worden uitgesproken maar wel van wezenlijk belang zijn voor de samenwerking?

Om te zorgen dat medewerkers verbonden en betrokken blijven bij elkaar en de organisatie, is een speciaal en energiek programma ontwikkeld, Covid Team Special!
Waarin aandacht is voor de specifieke behoeften van de medewerkers en het team in deze tijd van ‘afstand’.

Wat gaan we concreet doen?

We gaan reflecteren, even ‘stilstaan’ met elkaar vanuit ‘verbinding’. Wij stimuleren het gesprek over wat er nodig is om als team ‘op afstand’ optimaal te blijven functioneren. Met als resultaat meer verbinding, motivatie en betrokkenheid. En met natuurlijk goede afspraken over de komende periode van samenwerken op afstand.

Wil je jouw team ook een boost geven qua verbinding en betrokkenheid? Graag komen we met je in contact om te bespreken wat we voor jouw team kunnen betekenen. Dat kan via onze website www.talentinverbinding.com waarin je verdere informatie over de Covid Team Special kunt lezen of via mail eveline@talentinverbinding.com (Eveline 06-41218800) / Angelique@talentinverbinding.com (Angelique 06-37416570)

Meer Nieuws

Trainees op bezoek bij Mark Harbers

Vandaag waren onze trainees op bezoek bij de minister van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om vanuit hun perspectief als jonge water- en bodem professionals een brief te overhandigen…
Lees meer

Kennisfestival 7 april 2023

Elk half jaar organiseren wij het Kennisfestival met het Nationaal Water-; Energie; en Bodemtraineeship; hier presenteren onze 130 trainees de resultaten van de 28 projecten die zij hebben gedaan bij…
Lees meer