Functie in de kijker: trainee contractmanagement!

Meike Horst is in oktober gestart als trainee bij het Nationaal Watertraineeship. Zij vertelt hoe het is om als trainee contractmanagement aan de slag te gaan.

“Ik ben Meike, 26 jaar en werk vier dagen in de week als adviseur contractmanager bij Hoogheemraadschap van Rijnland en één dag in de week volg ik het traineeship. De functie van adviseur contractmanager vervul ik al een aantal maanden met heel veel plezier. In mijn functie ben ik betrokken bij het gehele proces. Van de uitvraag zoals bijvoorbeeld een aanbesteding tot aan het einde van een project, bij de uitvoering. Zo leer je snel hoe het hele proces in elkaar zit en dit geeft een mooie afwisseling in je werk.

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk als adviseur contractmanager is dat je bezig bent met iets wat tastbaar is en je samenwerkt in projecten naar een resultaat. Ik ben in mijn eerste maanden al met meerdere toezichthouders het veld in geweest om te zien hoe het werk wordt uitgevoerd. Daarnaast is het heel interessant dat je met de verschillende rollen zoals bijvoorbeeld een technisch manager, omgevingsmanager en de aannemer samenwerkt om samen een resultaat te leveren.

Dit laat ook zien dat het in deze functie  goed van pas komt als het je energie geeft om met veel partijen samen te werken. Hoe draag jij eraan bij dat er een goede samenwerking tot stand komt? Daarnaast komt mijn juridische achtergrond goed van pas omdat je in je studie een kritische blik hebt ontwikkeld. Dit komt goed van pas in de stukken die je schrijft en vragen die je stelt tijdens je werkzaamheden.

De combinatie van 4 dagen werken in de praktijk en 1 dag traineedag vind ik heel waardevol. Je werkt samen met andere trainees aan projecten en leert zo de sector nog beter kennen. Ook volg je veel interessante trainingen maar daarnaast leer je ook veel van elkaar. Het is vooral heel erg leuk om deel uit te maken van een groep die net als jij enthousiast is en veel zin heeft om de komende twee jaar samen aan de slag te gaan.”

Logo watersplash orange and blue with company name

Meer Nieuws

NIEUW!! NATIONAAL TRAINEESHIP LANDELIJK GEBIED

Meld je nu aan voor het Nationaal Traineeship Landelijk Gebied. We hebben twee informatiebijeenkomsten georganiseerd waar geïnteresseerde opdrachtgevers kennis kunnen maken en vragen kunnen stellen over het programma en alle…
Lees meer
keyboard_arrow_up