Nieuwe collega Saskia: een van de NWT-grondleggers

Saskia van Otterloo vertelt over haar loopbaan naar en binnen ons team:

“Afgelopen september ben ik met veel plezier begonnen als talentmanager bij het programmabureau van het Nationaal Watertraineeship. In mijn rol als talentmanager houd ik me bezig met de selectie van nieuwe kandidaten en het plaatsen van deze talenten en begeleid ik trainees in hun ontwikkeling. Samen met een van de grondleggers en talentmanager Helen van Zundert werk ik aan een nieuw idee voor ons alumni netwerk. Een groot deel van dit netwerk is al zeer betrokken maar we willen hier nog een schepje bovenop doen en ze nog meer meenemen in de mogelijkheden om samen te werken. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de nieuwe coalities (zie voor meer informatie het stukje over de coalities).

Als antropoloog met passie voor mens en milieu gooide ik in 2018 mijn carrière in het water. Als trainee bij het NWT (2018-2020) en in mijn functie als strategisch adviseur bij het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden hield ik mij bezig met de positionering en de rol van het waterschap in de toekomst. Daarnaast heb ik mij de afgelopen jaren ingezet voor verjonging bij het waterschap. Wat ik ontdekte was dat de Nederlandse watersector zich in een transitie bevindt: het klimaat blijft veranderen, ruimtelijke ordeningsvraagstukken worden urgenter en waterbewustwording wordt een essentieel thema. Het gezamenlijke doel? Een veilige delta, die leefbaar is en blijft. Deze transitie vraagt iets van de organisaties. De watersector van de toekomst ziet er in mijn ogen meer divers, proactief en procesgericht uit. Verjonging zie ik als vliegwiel voor het toekomstbestendig maken van de watersector.

Zelf heb ik het Nationaal Watertraineeship ervaren als een ontzettend waardevolle fase in mijn loopbaan. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staat bij mij centraal en ik vind het fantastisch om nu met en voor jong talent te werken. Persoonlijk contact, oprechte interesse en enthousiasme zijn sleutelelementen als ik denk aan het Nationaal Watertraineeship. Ik kijk er naar uit om als talentmanager deze elementen uit te dragen en samen met het programmabureau te bouwen aan het traineeship en positieve en leerzame ervaringen te creëren voor de aankomende lichtingen.”

Logo watersplash orange and blue with company name

Meer Nieuws

Interview met trainee Tami de Lange

Welk werk doe je momenteel en met welk thema houd je je bezig?   “Ik werk op dit moment als Coördinator Internationaal bij het Programmabureau Stroomgebied Maas. Daar doe ik de…
Lees meer
keyboard_arrow_up