NWT en Escher in het Paleis!

Op 9 oktober trapten onze nieuwste traineegroepen af met een online bezoekje aan het Escher in het Paleis in Den Haag. Dit als inspiratie om naar hetzelfde te kijken en toch andere dingen te zien. Escher was briljant in het spelen met perspectieven en: vanuit verschillende perspectieven samenwerken aan hetzelfde is precies de kunst die trainees zich eigen maken. We kregen een online privérondleiding van de directeur van het museum. Ook hij wil op zijn eigen manier bijdragen aan het mooier maken van Nederland.

Vanuit water, bodem en energie kijken we allemaal op onze eigen manier naar bijvoorbeeld klimaatadaptie, de energietransitie, circulariteit en ruimtelijke inrichting. De bijzondere kunstwerken van MC Escher vormen de perfecte analogie voor de complexiteit en de samenhang van deze uitdagingen. Ook in Eschers kunst haakt alles op in elkaar in en loopt alles in elkaar over. Aan zijn wereldberoemde trappenhuis zit bijvoorbeeld geen begin en geen einde. Zelfs onder en boven staan niet vast. Dit was vanuit onze eigen gedachtegoed ook de boodschap aan trainees: hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. De water-, bodem- en energiesector staan voor complexe opgaven, maar door slim samen te werken komen we tot de beste oplossingen. Dijken moeten bijvoorbeeld bestand zijn tegen hogere waterstanden en hardere windvlagen, maar op dijken kun je ook windmolens plaatsen voor het winnen van duurzame economie. Zo zijn er nog talloze situaties te bedenken waar water-, bodem- en energievraagstukken in elkaar overlopen.

Logo watersplash orange and blue with company name

Meer Nieuws

NIEUW!! NATIONAAL TRAINEESHIP LANDELIJK GEBIED

Meld je nu aan voor het Nationaal Traineeship Landelijk Gebied. We hebben twee informatiebijeenkomsten georganiseerd waar geïnteresseerde opdrachtgevers kennis kunnen maken en vragen kunnen stellen over het programma en alle…
Lees meer
keyboard_arrow_up