NWT over naar online 

Net als iedereen moest ook het NWT snel schakelen naar een online programma. Als eerste stap werd leeromgeving NWT-leren ingeruild voor Microsoft Teams. De inrichting werd in samenspraak met trainees gefinetuned. Voor check-ins, trainingen en lezingen maken wij gebruik van Zoom. De trainees ontvingen elke vrijdag een lezing van een inspirerende spreker.  

Zoom? Wat zeg je? 

We trapte af met een Zoom workshop van Pepijn Nicolas. Waar menig mens voor de corona pandemie nog nooit van Zoom gehoord had presenteerde Pepijn zich als echte Zoomgoeroe. Niet alleen leerde hij ons online samenwerken, ook bood hij handvatten hoe om te gaan met grote verandervraagstukken om zo beweging te creëren. Dat is natuurlijk iets dat perfect binnen ons traineeship past.   

Nog meer inspiratie 

Een week later leerden we over Theory U en kwam kunstenaar Ap Verheggen vertellen over zijn bijzondere projecten. De weken daarna ontdekte we van Anjo Trivaille hoe onze bovenkamer: de hersenen, in elkaar zaten en hoe wij keuzes maken. Door meer inzicht te krijgen in ons gedrag maken we het mogelijk om onder andere duurzaamheid, gezondheid en leefbaarheid te kunnen vergroten. Ook vertelde Marco Bijkerk meer over het beleid “van het gas af”. Natuurfilosoof Matthijs Schouten inspireerde onze trainees en Jos van Wersch van de gemeente Leiden legde ons zijn problemen van de stadse ondergrond voor.  

Teams speurtocht 

Naast de inspirerende lezingen deden de trainees ook mee aan een door het NWT opgezette Teams speurtocht. In teams van 5 personen voerde de trainees opdrachten in Microsoft Teams uit. Zo leerde ze spelenderwijs hoe Teams werkt en wat de handige trucjes zijn. Door alle opdrachten juist uit te voeren en de ontvangen cijfers te combineren ontstond een code waarmee zij toegang kregen tot een Zoom vergadering. Uiteindelijk heeft iedereen de speurtocht juist uitgevoerd en ontstond er een grote gezellige samenkomst in de Zoom. De winnaars, de Ultimate Swaggers, ontvingen een mooie prijs!  

Meer Nieuws

Transformeren naar een duurzame mindset

Op vrijdag 10 februari volgden alumni- en huidige trainees van het Water-, Energie- en Bodemtraineeship de training ‘een duurzame mindset’ bij oud-trainee Tiffany Pergens van Transformational Friends in Utrecht. De…
Lees meer

Bedrijfsfietsen voor een duurzame toekomst

Met onze NWT fietsen geven wij mensen een kans! Onze bedrijfsfietsen worden gemaakt in samenwerking met de sociale werkplaats Pantar een mooi initiatief van de organisatie BrandBikes.    Fietsen in…
Lees meer