NWT over naar online 

Net als iedereen moest ook het NWT snel schakelen naar een online programma. Als eerste stap werd leeromgeving NWT-leren ingeruild voor Microsoft Teams. De inrichting werd in samenspraak met trainees gefinetuned. Voor check-ins, trainingen en lezingen maken wij gebruik van Zoom. De trainees ontvingen elke vrijdag een lezing van een inspirerende spreker.  

Zoom? Wat zeg je? 

We trapte af met een Zoom workshop van Pepijn Nicolas. Waar menig mens voor de corona pandemie nog nooit van Zoom gehoord had presenteerde Pepijn zich als echte Zoomgoeroe. Niet alleen leerde hij ons online samenwerken, ook bood hij handvatten hoe om te gaan met grote verandervraagstukken om zo beweging te creëren. Dat is natuurlijk iets dat perfect binnen ons traineeship past.   

Nog meer inspiratie 

Een week later leerden we over Theory U en kwam kunstenaar Ap Verheggen vertellen over zijn bijzondere projecten. De weken daarna ontdekte we van Anjo Trivaille hoe onze bovenkamer: de hersenen, in elkaar zaten en hoe wij keuzes maken. Door meer inzicht te krijgen in ons gedrag maken we het mogelijk om onder andere duurzaamheid, gezondheid en leefbaarheid te kunnen vergroten. Ook vertelde Marco Bijkerk meer over het beleid “van het gas af”. Natuurfilosoof Matthijs Schouten inspireerde onze trainees en Jos van Wersch van de gemeente Leiden legde ons zijn problemen van de stadse ondergrond voor.  

Teams speurtocht 

Naast de inspirerende lezingen deden de trainees ook mee aan een door het NWT opgezette Teams speurtocht. In teams van 5 personen voerde de trainees opdrachten in Microsoft Teams uit. Zo leerde ze spelenderwijs hoe Teams werkt en wat de handige trucjes zijn. Door alle opdrachten juist uit te voeren en de ontvangen cijfers te combineren ontstond een code waarmee zij toegang kregen tot een Zoom vergadering. Uiteindelijk heeft iedereen de speurtocht juist uitgevoerd en ontstond er een grote gezellige samenkomst in de Zoom. De winnaars, de Ultimate Swaggers, ontvingen een mooie prijs!  

Logo watersplash orange and blue with company name

Meer Nieuws

NIEUW!! NATIONAAL TRAINEESHIP LANDELIJK GEBIED

Meld je nu aan voor het Nationaal Traineeship Landelijk Gebied. We hebben twee informatiebijeenkomsten georganiseerd waar geïnteresseerde opdrachtgevers kennis kunnen maken en vragen kunnen stellen over het programma en alle…
Lees meer
keyboard_arrow_up