Waternetwerk Projectprijs 2023 voor NWT-teams

 

 

Waternetwerk Projectprijs 2023

Met de projectprijs beoogt KNW jonge professionals, veelal trainees te stimuleren om binnen de watersector verbindingen te leggen en hun netwerk te verstevigen door gezamenlijke projecten uit te voeren. Door deze projecten te presenteren wordt aan de jonge professionals een podium geboden.

Inzendingen zijn door de jury beoordeeld op creativiteit, bruikbaarheid/toepasbaarheid, kwaliteit en originaliteit. De drie genomineerde projecten zijn:

  • Hemelwaterchallenge van de Klimaatwerkplaats
  • Bodem en Watersturend met brief aan de Minister
  • Beaver Deceiver

Net als de rest van de projecten zijn allen gerealiseerd door teams van jonge professionals uit de water- en bodemsector. 

 

Project Beaver Deceiver


Het project Beaver Deceiver ging er met de hoofdprijs van door. De jury beoordeelde het onderzoek breed en compleet door de toepassing van diverse technieken in diverse situaties, waarbij systematisch is gekeken naar de direct toepasbare oplossingen, omdat die de bever op lange termijn de ruimte geven zonder dat de waterlopen daarvan te grote hinder ondervinden.

“Het project is afgerond en breed toepasbaar voor waterschappen, omdat daar waar zij hinder ondervinden van bevers. Het team bood nog stof tot nadenken door zich af te vragen of de bever niet méér ruimte moet krijgen, met wetlands die ontstaan door nature based solutions voor het vasthouden van water.” Aldus Riksta. 

 

2311 NC projectprijs

WINNAAR EN GENOMINEERDEN PROJECTPRIJS 2023 – met download posters en zie de KNW website voor de vlogs.

De prijs bestaat uit een wisselbeker, een oorkonde en een dinerbon ter waarde van 250 euro voor het winnende team. De prijsuitreiking was tijdens het KNW Najaarscongres ‘Water en Bodem Sturend’ op 24 november 2023 in Zwolle.

Logo watersplash orange and blue with company name

Meer Nieuws

NIEUW!! NATIONAAL TRAINEESHIP LANDELIJK GEBIED

Meld je nu aan voor het Nationaal Traineeship Landelijk Gebied. We hebben twee informatiebijeenkomsten georganiseerd waar geïnteresseerde opdrachtgevers kennis kunnen maken en vragen kunnen stellen over het programma en alle…
Lees meer
keyboard_arrow_up