Onderzoek naar het principe Water en Bodem Sturend binnen het Maasstroomgebied

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft in een kamerbrief aangegeven water en bodem sturend te maken voor de ruimtelijke ordening. Dit thema zal grote impact hebben op de aanpak van gebiedsprocessen in Nederland. Hoe vertaalt deze nieuwe focus zich naar de praktijk?

Tijdens dit project in opdracht van het Nationaal Watertraineeship en het Nationaal Bodemtraineeship doen Lies Lelij (projectleider) Emiel van de Maat, Hugo Bosland, Laura A., Tami de Lange een verkennend onderzoek naar het principe Water en Bodem Sturend binnen het Maasstroomgebied.

Hierbij focussen zij op het prijswinnende project Ooijen-Wanssum in Limburg. De Gouden Piramide is de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de #architectuur en #gebiedsontwikkeling. In 2019 zijn zij ook al onderscheiden met de #Waterinnovatieprijs in de categorie waterveiligheid vanwege de toepassing van innovatieve dijkontwerpen.

Lies vertelt: “Wij willen verschillende stakeholders interviewen om de succesfactoren en valkuilen van het proces in kaart te brengen. Zo kunnen deze ervaringen meegenomen worden in toekomstige projecten”.

Meer Projecten

Synchronie tussen drie Swimmable Rivers

Het Swimmable Rivers-project is gericht op het bevorderen van zwembaarheid in stedelijke gebieden, vooral langs rivieren. Trainee en projectleider Lars van Schagen is gevraagd om dit initiatief op te zetten.…
Lees meer

NON-revenue water e-course voor Laos

Dit project betrof de ontwikkeling van een online cursus gericht op het verminderen van drinkwaterverlies. De cursus was bedoeld als opleiding voor werknemers van overheidsinstanties die betrokken waren bij Wereldwaternet…
Lees meer
keyboard_arrow_up