Digitale innovatie in de Nederlandse water sector

Dit project had tot doel de mogelijkheden voor digitalisering binnen de waterschappen te verkennen. Het team, bestaande uit Wesley van Beek, Iverna Creton, Koen van Gijn en Rogier Meijer, ging aan de slag om deze doelstelling te realiseren.

Na uitvoerig onderzoek en analyse presenteerde het team een website die gedetailleerde informatie bood over de voortgang van digitalisering binnen de betreffende waterschappen. Deze website diende als een waardevol hulpmiddel om inzicht te verschaffen in de digitale ontwikkelingen binnen de organisaties.

Als logisch vervolg op het succes van het project werd er een tweede website ontwikkeld. Op deze website konden gebruikers eenvoudig navigeren om specifieke informatie te verkrijgen over de geïnterviewde waterschappen. Door te klikken op het gewenste waterschap, opende zich een informatiescherm dat de actuele status van dat specifieke waterschap met betrekking tot digitalisering toonde.

Dit initiatief leverde niet alleen een waardevolle bron van informatie op voor belanghebbenden binnen de waterschappen, maar droeg ook bij aan een beter begrip en een gestroomlijnde aanpak van digitaliseringsprocessen binnen deze organisaties.

 

Tags:
Digitaliseringinnovatiewatersector

Meer Projecten

Synchronie tussen drie Swimmable Rivers

Het Swimmable Rivers-project is gericht op het bevorderen van zwembaarheid in stedelijke gebieden, vooral langs rivieren. Trainee en projectleider Lars van Schagen is gevraagd om dit initiatief op te zetten.…
Lees meer

NON-revenue water e-course voor Laos

Dit project betrof de ontwikkeling van een online cursus gericht op het verminderen van drinkwaterverlies. De cursus was bedoeld als opleiding voor werknemers van overheidsinstanties die betrokken waren bij Wereldwaternet…
Lees meer
keyboard_arrow_up