Amsterdam bereikt grenzen regenbestendigheid

Dit project ontstond uit de wens van Amsterdam Weerproof, een initiatief van Waternet en de gemeente Amsterdam, dat tot doel heeft om de stad Amsterdam tegen 2050 regenbestendig te maken. Het project zelf was gericht op het in kaart brengen van keuzes die de gemeente Amsterdam kan maken om effectief om te gaan met wateroverlast in de openbare ruimte. Het is bijvoorbeeld niet wenselijk dat maatregelen in de openbare ruimte exponentieel hogere kosten met zich meebrengen. Hoe gaat de gemeente hiermee om?

De uitkomsten van dit project omvatten verschillende uitgewerkte oplossingsrichtingen die de gemeente Amsterdam kan overwegen met betrekking tot wateroverlast in de openbare ruimte. Er zijn uiteindelijk twee eindproducten gecreĆ«erd. Ten eerste een beslisboom met meerdere oplossingsrichtingen die resulteren in mogelijke vervolgscenario’s met betrekking tot wateroverlast en maatregelen in de openbare ruimte. Daarnaast is er een tabel opgesteld waarin alle voor- en nadelen van elk scenario uit de beslisboom zijn uitgewerkt.

De deelnemers aan dit project waren Sarah Akhamy, Christine Boschman, Jeroen van Dijk en Joris Molemaker. Deze resultaten bieden de gemeente Amsterdam bruikbare inzichten en strategieƫn om regenbestendigheid te bevorderen en wateroverlast in de stad doeltreffend aan te pakken.

 

Tags:
RainproofregenWaternetwateroverlast

Meer Projecten

Synchronie tussen drie Swimmable Rivers

Het Swimmable Rivers-project is gericht op het bevorderen van zwembaarheid in stedelijke gebieden, vooral langs rivieren. Trainee en projectleider Lars van Schagen is gevraagd om dit initiatief op te zetten.…
Lees meer
keyboard_arrow_up