Multifunctionele “puntzakken”

Dit onderzoek concentreerde zich op het verkennen van de potentie om zandwinplassen niet alleen als bron van zand, maar ook als waterberging te gebruiken. Gedurende de analyse werd vastgesteld dat de specifieke eigenschappen van zandwinplassen, waaronder een overvloedige aanwezigheid van grondwater, een uitmuntende waterkwaliteit en een goed doorlatende bodem, slechts in zeer specifieke gevallen de plassen geschikt maken voor deze dubbele functie.

De bevindingen onthulden dat, hoewel de idee├źn over het hergebruik van zandwinplassen voor waterberging potentieel bieden voor waterbeheer en -veiligheid, dit in de praktijk complex kan zijn vanwege verschillende factoren. Het is gebleken dat de geografische locatie, de hydrologische omstandigheden en de ecologische gevoeligheid van de omgeving een aanzienlijke rol spelen bij het bepalen van de haalbaarheid en effectiviteit van dergelijke initiatieven.

Tags:
Waterwaterbergingwaterkwaliteitzandwinplaats

Meer Projecten

Synchronie tussen drie Swimmable Rivers

Het Swimmable Rivers-project is gericht op het bevorderen van zwembaarheid in stedelijke gebieden, vooral langs rivieren. Trainee en projectleider Lars van Schagen is gevraagd om dit initiatief op te zetten.…
Lees meer
keyboard_arrow_up