Ontwikkelen van een nieuwe Veldgids

Dit project richtte zich op het ontwikkelen van een natuurveldgids voor beheerders van Waterschap Scheldestromen. De bestaande veldgids werd gedigitaliseerd en ge├╝pdatet om te voldoen aan de eisen van de nieuwe wet natuurbescherming. De handleiding voorzag in instructies voor natuurvriendelijk maaien en bood directe GIS-data over de locaties waar bepaalde soorten voorkomen, gebaseerd op verspreidingskaarten.

De deelnemers aan dit project waren Kevin de Koeijer, Jolien Verweij, Sverre van Klaveren en Olivier Kramer. Het resulterende systeem functioneerde zoals beoogd, en het project werd succesvol afgerond. De ontwikkelde natuurveldgids biedt beheerders van Waterschap Scheldestromen een praktisch hulpmiddel voor het natuurvriendelijk beheren van hun gebieden in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving.

Tags:
beheerdersGISnatuurbeschermingscheldestromenveldgidsWater

Meer Projecten

Synchronie tussen drie Swimmable Rivers

Het Swimmable Rivers-project is gericht op het bevorderen van zwembaarheid in stedelijke gebieden, vooral langs rivieren. Trainee en projectleider Lars van Schagen is gevraagd om dit initiatief op te zetten.…
Lees meer
keyboard_arrow_up