‘Robotisering en automatisering van het Waterschap’

In het voorjaar van 2018 werkten we samen aan een project met een focus op ‘de kansen van robotisering binnen het watersysteem’. Het team bestond uit: Peter Hopman, Cirsten Zwaagstra, Irene Eisink, Marieke Wit, en Vincent de Looij. Onze opdrachtgever was WDO Delta, en de uitkomst van ons gezamenlijke inspanningen is gedocumenteerd in het bijgevoegde eindproduct.

Dit project had als doel een overzicht te bieden van de mogelijkheden op zowel de korte, middellange als lange termijn. Tijdens de onderzoeksperiode hebben we niet alleen gewerkt aan het analyseren en identificeren van innovatieve oplossingen, maar ook aan het vergroten van het bewustzijn binnen het waterschap. Dit resulteerde onder andere in berichtgeving op het intranet, waardoor het onderwerp meer ging leven in de organisatie.

Na de afronding van ons project waren de directe toepassingen van de resultaten wellicht niet meteen zichtbaar. Echter, in de zomer van 2018 organiseerden enkele trainees een themamiddag voor het hele waterschap. Deze bijeenkomst diende als een uitstekende follow-up, waarbij de collega’s van WDO Delta geïnformeerd werden en de kans kregen om verschillende demonstraties bij te wonen. Op deze manier werd het project niet alleen afgesloten met een rapport, maar bleef het onderwerp levendig en tastbaar voor de medewerkers, wat bijdroeg aan een bredere acceptatie en bewustwording binnen de organisatie.

Tags:
automatiseringrobotiseringWaterWaterschapWDO delta

Meer Projecten

Synchronie tussen drie Swimmable Rivers

Het Swimmable Rivers-project is gericht op het bevorderen van zwembaarheid in stedelijke gebieden, vooral langs rivieren. Trainee en projectleider Lars van Schagen is gevraagd om dit initiatief op te zetten.…
Lees meer
keyboard_arrow_up