Samen Slim Monitoren in het grensgebied

Dit onderzoek richtte zich op de optimalisatie van de oppervlaktekwaliteit monitoring in de grensoverschrijdende beken tussen Brabant en Vlaanderen. Zowel de sociale als de inhoudelijke aspecten werden belicht, waarbij het onderzoek aantoonde dat er mogelijkheden zijn om het proces efficiƫnter in te richten. Een belangrijke bevinding was dat op bepaalde meetlocaties niet beide partijen afzonderlijk hoefden te meten, maar dat het delen van meetinformatie mogelijk was.

De deelnemers aan dit onderzoek waren Dennis Dekker, Thamar Pieffers, Marco Schoenmakers en Killian van der Heijden. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Waterschap Brabantse Delta. Momenteel wordt nog steeds gekeken naar de juiste inrichting van de databases om waterkwaliteitsdata uit te wisselen. De intentie is om meer waterkwaliteitsdata met elkaar te delen, wat de monitoring en beheerprocessen op gebiedsniveau zal verbeteren.

 

Tags:
Brabantse deltaMonitorenOptimalisatiewaterkwaliteitWaterschap

Meer Projecten

Synchronie tussen drie Swimmable Rivers

Het Swimmable Rivers-project is gericht op het bevorderen van zwembaarheid in stedelijke gebieden, vooral langs rivieren. Trainee en projectleider Lars van Schagen is gevraagd om dit initiatief op te zetten.…
Lees meer
keyboard_arrow_up