Verbeteren dienstverlening door versterken van procesverbindingen

Het project, dat werd geïnitieerd door de gemeente Dommel, vormde een interessante stap in het streven naar een efficiëntere aanpak van schade veroorzaakt door wateroverlast. Het had als voornaamste focus het stroomlijnen van de processen rondom de afhandeling van schadeclaims, wat een cruciale stap is in het verzekeren van een adequaat en tijdig antwoord op de behoeften van de gemeenschap in tijden van natuurrampen of onvoorziene omstandigheden.

Gedurende het project hebben de trainees  Maaike van den Berg, Iris Adriaansen, Louise de Haas, en Vincent van der Linden, zich over deze stroomlijning gebogen. Hun gecombineerde inspanningen hebben geleid tot de ontwikkeling en uiteindelijke presentatie van een uitgebreid optimalisatieplan voor de afhandeling van schadeclaims.

Door middel van grondig onderzoek, analyse van bestaande procedures, en overleg met belanghebbenden, zijn er concrete verbeterpunten geïdentificeerd en strategieën ontwikkeld om deze aan te pakken. Het resultaat is een plan dat niet alleen de efficiëntie en transparantie van het proces verbetert, maar ook de tevredenheid van de gemeenschap vergroot door een snellere en effectievere reactie op schadeclaims mogelijk te maken.

Tags:
DommelOptimalisatieschadewateroverlast

Meer Projecten

Synchronie tussen drie Swimmable Rivers

Het Swimmable Rivers-project is gericht op het bevorderen van zwembaarheid in stedelijke gebieden, vooral langs rivieren. Trainee en projectleider Lars van Schagen is gevraagd om dit initiatief op te zetten.…
Lees meer
keyboard_arrow_up