De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

NWT18

Nadine Edelschaap

Mijn naam is Nadine Edelschaap en ik werk sinds 1 januari 2019 als contractadviseur bij waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk, op de afdeling ‘Projecten en Uitvoering'. In tegenstelling tot veel van mijn medetrainees heb ik geen ‘waterachtergrond', maar heb ik in 2015 de studie Rechten afgerond. Na drie jaar te hebben gewerkt als jurist was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Via een vriendin ben ik toen terechtgekomen bij het waterschap en (mede) door haar enthousiasme over het NWT ook bij dit traineeship!

> lees meer

Marly Zweerts

Alles begon vijf jaar geleden met een PADI Open Water in de Caribische Zee van Bocas del Toro, Panama. Toentertijd heb ik nog getwijfeld of ik dat wel moest doen, zo'n duikbrevet halen. Het is tenslotte niet goedkoop en reizend had ik geen enorm budget te besteden. Nu blijkt het het beste geld dat ik ooit heb besteed; mijn passie voor water is hier namelijk ontstaan. Mijn naam is Marly Zweerts en ik ben trainee externe planvorming bij Waterschap de Dommel.

> lees meer

Thijs van Veen

Als kersverse afgestudeerde aan de Universiteit Utrecht was ik op zoek naar een baan in het vakgebied stedelijk water. Er stonden veel vacatures open, helaas alleen voor medioren of senioren. Als junior is een traineeship dan een goede start. Het nationaal watertraineeship (NWT) sprak mij gelijk aan. Naast een focus op ontwikkeling en extra opleiding in de watersector is er een focus op de ontwikkeling als persoon. Met het NWT start je letterlijk een tweejarige reis met een groep mede trainees. Deze ‘persoonlijke' reis is voor mij pas net begonnen maar heeft mij al veel gebracht en de ogen geopend.

> lees meer