De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

NWT18

Job Schouten

Als recent (Juni 2018) afgestudeerde master Sustainable Business Innovation kan je overal aan de slag, elke sector is vrij spel. Toch ben ik bij de organisatie van mijn afstudeerstage gebleven, namelijk Waternet. Na een jaar lang zowel mijn thesis opdracht als verscheidene andere projecten uit te voeren bij het strategisch centrum van Waternet kwam het Nationaal Watertraineeschip op mijn pad. Zonder enige (inhoudelijke) voorkennis bevond ik mij rond de jaarwisseling aan tafel bij de afdeling leidingswerken waar we al snel tot een consensus kwamen dat er veel interessante onderzoeksrichtingen lagen waar ik mij helemaal in kon verdiepen. Dankzij het traineeschip ben ik dus in contact gekomen met een onderwerp waar ik zelf nooit over nagedacht had.

> lees meer

Seline van Rossem

In december 2018 ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging bij Waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk. Hier werk ik binnen Project Management Office (PMO), waar we drie afdelingen ondersteunen op het gebied van management, assetmanagement en projectmanagement. Binnen de afdeling zijn twee collega’s al trainee binnen het NWT. Al snel kreeg ik de vraag; is dat traineeship ook niet iets voor jou? Na wat verdieping in het programma en door het enthousiasme van mijn collega’s ben ik ook gestart.

> lees meer

Christian Bouman

Ik ben Christian Bouman, 28 jaar en werkzaam als Junior Adviseur Water bij Aveco de Bondt in Amersfoort. Binnen deze functie pak ik nu heel veel verschillende taken op: van assetbeheer tot grondwatermodelleringen en van hydrologische expertiserapporten tot zelfs interne visieontwikkeling. Deze diversiteit vind ik zelf heel fijn, omdat ik nog zoveel mogelijk van het bedrijf en het werkveld wil meepakken.

> lees meer

Simone van Dam

Mijn naam is Simone van Dam en ik ben 27 jaar. Sinds 1 mei 2019 werk ik als ecoloog bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) in Heerhugowaard. Tijdens mijn bachelor en master biologie vond ik vakken richting de aquatische ecologie altijd erg interessant en ook mijn stages waren allemaal water gericht; gedragsonderzoek bij zeehonden, data-analyse over de Kaderrichtlijn Water (KRW) maatlat voor macrofauna en dieetonderzoek bij bruinvissen in combinatie met data-analyse naar het beschikbare voedsel.

> lees meer

Douwe de Voogt

Ongeveer halverwege mijn studie ontdekte ik mijn interesse in water en klimaat die tot de dag van vandaag nog groot is. Het intrigeert me hoe complex watervraagstukken zijn met alle belangen die spelen en hoe klimaatverandering daar nog een schepje complexiteit bovenop doet. Na mijn studie heb ik een tijd onderzoek gedaan aan de universiteit naar overstromingsrisico’s. Leuk werk, maar ik wilde wat dichter bij de praktijk komen. Maar wel ook blijven leren. Het Nationaal Watertraineeship was toen een logische keuze voor mij. Dat ik uiteindelijk via Waternet dit traineeship kon volgen, kon gaan werken in de stad waar ik woon en ook nog eens aan water- en klimaatuitdagingen, was een perfecte mogelijkheid die ik met beide handen heb aangegrepen.

> lees meer

Lisanne

Hey! Ik ben Lisanne, 24 jaar en woonachtig in Den Haag. Als klein kind was ik zomers niet weg te krijgen bij het zwembad, een echte waterrat. Inmiddels is heb ik een lichte vorm van (diep)waterangst ontwikkeld (Thalassofobie), dus spreekt het in buitenwater zwemmen mij minder aan. Desondanks trekt water mij nog steeds heel erg. Niet om het plezier die je er al spelend mee kan beleven, maar meer om de grote betekenis die het voor de huidige en toekomstige maatschappij heeft.

> lees meer

Wytze Hilgers

Volgens mijn vader kon ik eerder zwemmen dan lopen. Ik zal nooit weten of dit waar is, maar ik weet wel dat ik een echte waterliefhebber ben. Zwemmen, waterpolo, (wind)surfen of genieten van een lekker bad, ik word er gelukkig van. In de watersector voel me dan ook als vis in het water.

> lees meer

Iris Adriaansen

Na het afronden van de master Bestuurskunde, Politiek en Beleid aan de Erasmus Universiteit ben ik specifiek op zoek gegaan naar een baan waarbij de onderwerpen Duurzaamheid en Energietransitie naar voren kwamen. Ook omdat ik voor mijn masterthesisonderzoek heb gedaan naar Regionale Energiestrategie Zeeland. Voor het afronden van mijn bachelor scriptie heb ik onderzoek gedaan naar Lean Management bij het waterschap Brabantse Delta. Na het plaatsen van een persoonlijk stukje op LinkedIn ben ik benaderd voor een gesprek. Als snel bleek dat de organisatie dit jaar voor het eerst wilde deelnemen aan het NWT-programma en ik mocht daar als eerste deelneemster starten.

> lees meer

Hannah Tullemans

In mei 2019 ben ik begonnen als trainee bij de gemeente Utrecht als junior adviseur stedelijk water beleid. Een functie die goed bij mijn achtergrond past als Sociaal Geograaf met een master Environment and Resource Management met water als specialisatie. Wat ik erg leuk vind is dat het werk erg divers is. Ik krijg veel vrijheid om bij verschillende projecten aan te haken om zo mijn plek binnen de gemeente te vinden en te ontdekken wat het beste bij mij past. Momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig met klimaatadaptatie, verbeteren van de waterkwaliteit bij nieuwe of herontwikkelingen, burgerparticipatie voor het monitoren van wateroverlast maar ook met een visualisatie voor de vervangingsplanning van het riool.

> lees meer

Yvonne Hidding

Ik ken het NWT al een tijdje en ben er uiteindelijk terechtgekomen doordat ik gingen werken bij Waternet. Ik zit dus bij de eerste groep die geheel vanuit Waternet komt en daarbij het traineeprogramma van het NWT volgt. Ik vind het zelf heel leuk dat ik door het NWT nog steeds breed de watersector leer kennen door contact met de andere trainees en tegelijkertijd mijn eigen organisatie heel snel leer kennen doordat we als Waternetgroep overal in de organisatie zitten.

> lees meer

Fenna Philipse

Deels ben ik opgegroeid op Curaçao, waar ik zichtbaar geconfronteerd werd met de milieuvervuiling van de olieraffinaderij. Vanaf dat moment was mijn bezorgdheid voor het milieu geboren en dit heeft me later in mijn leven ertoe gezet om milieuwetenschappen te studeren in Wageningen. Al snel bleek ik mijn focus binnen de milieuproblematiek te leggen op water; met name de beschikbaarheid van voldoende schoon zoetwater. Nu ben ik terecht gekomen op de drinkwaterafdeling binnen Waternet en ben ik blij dat ik kan werken aan mijn passie: water!

> lees meer

Nadine Edelschaap

Mijn naam is Nadine Edelschaap en ik werk sinds 1 januari 2019 als contractadviseur bij waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk, op de afdeling ‘Projecten en Uitvoering'. In tegenstelling tot veel van mijn medetrainees heb ik geen ‘waterachtergrond', maar heb ik in 2015 de studie Rechten afgerond. Na drie jaar te hebben gewerkt als jurist was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Via een vriendin ben ik toen terechtgekomen bij het waterschap en (mede) door haar enthousiasme over het NWT ook bij dit traineeship!

> lees meer

Marly Zweerts

Alles begon vijf jaar geleden met een PADI Open Water in de Caribische Zee van Bocas del Toro, Panama. Toentertijd heb ik nog getwijfeld of ik dat wel moest doen, zo'n duikbrevet halen. Het is tenslotte niet goedkoop en reizend had ik geen enorm budget te besteden. Nu blijkt het het beste geld dat ik ooit heb besteed; mijn passie voor water is hier namelijk ontstaan. Mijn naam is Marly Zweerts en ik ben trainee externe planvorming bij Waterschap de Dommel.

> lees meer

Thijs van Veen

Als kersverse afgestudeerde aan de Universiteit Utrecht was ik op zoek naar een baan in het vakgebied stedelijk water. Er stonden veel vacatures open, helaas alleen voor medioren of senioren. Als junior is een traineeship dan een goede start. Het Nationaal Watertraineeship sprak mij gelijk aan. Naast een focus op ontwikkeling en extra opleiding in de watersector is er een focus op de ontwikkeling als persoon. Met het NWT start je letterlijk een tweejarige reis met een groep mede trainees. Deze ‘persoonlijke' reis is voor mij pas net begonnen maar heeft mij al veel gebracht en de ogen geopend.

> lees meer