De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Christian Bouman

Aveco de Bondt

Ik ben Christian Bouman, 28 jaar en werkzaam als Junior Adviseur Water bij Aveco de Bondt in Amersfoort. Binnen deze functie pak ik nu heel veel verschillende taken op: van assetbeheer tot grondwatermodelleringen en van hydrologische expertiserapporten tot zelfs interne visieontwikkeling. Deze diversiteit vind ik zelf heel fijn, omdat ik nog zoveel mogelijk van het bedrijf en het werkveld wil meepakken.

Ik ben bij Aveco de Bondt terecht gekomen via het Nationaal Watertraineeship. Ik kende het NWT al vanuit mijn studie Civiele Techniek aan de TU Delft door een partnership met de studievereniging. De manier van training bij het NWT (in groepen) sprak mij toen al erg aan, omdat ik graag in contact sta met mensen en ik ook geloof in het idee dat je het meeste van anderen leert. Dat is heel anders dan bij de traineeships die je intern bij bedrijven krijgt, waar meer individueel op persoonlijke ontwikkeling wordt getraind. Ook de diversiteit aan functies en werkgevers binnen de NWT groep (waterschappen, gemeentes, andere overheden en ingenieursbureaus) levert veel extra inzichten op.

Op het moment dat ik dit stukje schrijf zijn de modules Zelfleiderschap en Communicatie achter de rug. Zelfleiderschap was vrij confronterend omdat je kijkt naar je effectieve kanten, maar ook je minder effectieve kanten. Communicatie borduurde hier eigenlijk op verder waardoor ik ook binnen mijn werk voor Aveco de Bondt veel bewuster aan het communiceren ben. Al met al geeft het traineeship inzicht in hoe ik zelf in elkaar zit, hoe dat invloed heeft op mijn werk en hoe ik dat steeds meer effectief kan inzetten. Dat zijn lessen waar ik gedurende mijn carrière als waterprofessional nog veel profijt van ga hebben.

Christian is trainee van april 2019 tot april 2021.


Seline van RossemoverzichtSimone van Dam