De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Lisanne

 

Waternet

Hey! Ik ben Lisanne, 24 jaar en woonachtig in Den Haag. Als klein kind was ik zomers niet weg te krijgen bij het zwembad, een echte waterrat. Inmiddels is heb ik een lichte vorm van (diep)waterangst ontwikkeld (Thalassofobie), dus spreekt het in buitenwater zwemmen mij minder aan. Desondanks trekt water mij nog steeds heel erg. Niet om het plezier die je er al spelend mee kan beleven, maar meer om de grote betekenis die het voor de huidige en toekomstige maatschappij heeft.

Maatschappelijk belang, dat is ook wat mij tot mijn studiekeuze, Civiele Techniek (Msc Hydraulic Structures, TUDelft), heeft gebracht. Met een sterke technische achtergrond hoop ik me te kunnen ontwikkelen tot een professional die met het oog op de maatschappij mee kan helpen bouwen aan een duurzame leefomgeving. Via een vacature ben ik in gesprek gekomen met Waternet. Zodoende werd mij de mogelijkheid geboden om me bezig te houden met het Dijkverbeteringsprogramma voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Dit zie ik als de ultieme kans voor mij om het maatschappelijk belang samen te brengen met actie, het proactief zorgen voor droge voeten. Het speelveld tussen politiek, omgeving en (technische) oplossingen brengt uitdagende en daarmee mijns inziens interessante cases met zich mee.   
 
Deze starterspositie bij Waternet gaf mij ook de mogelijkheid om mee te doen met het NWT-programma. Ik had nog niet eerder van het NWT gehoord. Hoewel ik enigszins huiverig was voor traineeships, heeft het programma van NWT, van een vaste functie gecombineerd met trainingen, mij snel overtuigd dat het een daadwerkelijke toevoeging kan zijn voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tot nu toe werken de trainingen voor mij als een stok achter de deur om bewust te blijven van de processen die zich afspelen in je omgeving en in jezelf. Daardoor hoop ik de komende twee jaar een gezonde balans te kunnen ontwikkelen tussen enerzijds de inhoudelijke kant van het werk als anderzijds mijn mentale en fysieke gesteldheid.
 
Na jaren in de school- en collegebanken te hebben gezeten sta ik te popelen om impact te gaan maken. Door samen met de andere trainees in contact te blijven hoop ik dat we elkaar enthousiast kunnen houden en zo het vuur in ons niet te laten doven.

Lisanne is trainee van april 2019 tot april 2021.


Douwe de VoogtoverzichtWytze Hilgers