De watersector heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Watertraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun watercarrière.

Groepsfoto 5 jaar NWT met bril

Werken met talent

Werk met jouw talent

Werk met talent

Seline van Rossem

Seline van Rossem - Nationaal Watertraineeship

Waterschap Hollandse Delta

In december 2018 ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging bij Waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk. Hier werk ik binnen Project Management Office (PMO), waar we drie afdelingen ondersteunen op het gebied van management, assetmanagement en projectmanagement. Binnen de afdeling zijn twee collega’s al trainee binnen het NWT. Al snel kreeg ik de vraag; is dat traineeship ook niet iets voor jou? Na wat verdieping in het programma en door het enthousiasme van mijn collega’s ben ik ook gestart.

Zoals mijn functie al een beetje doet vermoeden heb ik geen inhoudelijke water achtergrond.  Ik heb de studies Bedrijfskunde MER en een Master Bestuurskunde afgerond. Voor de afronding van de master Bestuurskunde heb ik een scriptie geschreven over de implementatie van assetmanagement bij de waterschappen. Via het schrijven van deze scriptie is mijn interesse in de watersector toegenomen. Het werken in de watersector is dynamisch, waardoor altijd weer nieuwe uitdagingen spelen.

De toegevoegde waarde van het NWT is voor mij dat je kan groeien in je functie door de trainingen. Je leert vaardigheden die benodigd zijn om je werk goed te kunnen doen. Daarnaast kan je veel leren van de ervaringen van de mede-trainees. We zijn al snel een hechte groep geworden, waar veel gedeeld wordt. Door de open sfeer is het mogelijk om zoveel mogelijk uit het traineeship te halen.

Seline is trainee van april 2019 tot april 2021.


Job SchoutenoverzichtChristian Bouman